Europoje šio produkto suvartojimas vien per praėjusius metus šoktelėjo 37 procentais. Džiovintos slyvos toli gražu nėra tik produktas nuo užkietėjusių vidurių. Jis padeda nuo viso sąrašo ligų ir negalavimų.

„Slyvose gausu skaidulų, kalio, geležies, vitamino A ir K. Suvalgę vieną puodelį džiovintų slyvų jūs gausite trečdalį paros normos kalio – mineralo, būtino gerai sveikatai. Taip pat šis produktas padeda sureguliuoti cheminius ir elektrolitinius organizmo procesus, mažina širdies ligų, infarkto riziką, padeda palaikyti tinkamą kraujospūdį bei optimizuoja kitų daug svarbių organizmo funkcijų“, – sako gydytojas A. Unikauskas.

Taip pat su puodeliu slyvų gaunama 130 procentų rekomenduojamos paros normos vitamino K. Jis padeda mažinti uždegimus ir osteoporozę, taip pat didina jautrumą insulinui.

„Yra atliktas ne vienas tyrimas ir tvirtinama, kad slyvos yra farmakologiškai aktyvios kaip antioksidantai. Jos padeda kovojant su vėžiu, mažina riebalų kiekį kraujyje“, – teigia gydytojas.

Džiovintos slyvos susijusios ir su gera širdies sveikata, tai dėl kalio, kuris optimizuoja širdies funkcijas ir nervinių impulsų perdavimą organizme.

Slyvos taip pat padeda kovoti su osteoporoze. Iš dalies dėl šiame vaisiuje esančio boro, kuris padeda optimizuoti estrogenų kiekį tuo pačiu palengvindamas kalcio pasisavinimą bei padeda vitaminą D paversti aktyvia forma, kas taip pat svarbu kaulų kalcio pasisavinimui, džiovintos slyvos padeda kovoti su osteoporoze.

„Floridos universiteto tyrėjas ir dietologas, daktaras Bachramas Armandis teigia, kad ištyrus daugybę vaisių, tarp jų ir figas, datules, braškes, razinas, nė vienas jų neturėjo netgi panašaus poveikio [naudingo] kaulų tankiui kaip džiovintos slyvos. Visi vaisiai ir daržovės turi teigiamą poveikį mitybai, bet kaulų sveikatai džiovintos slyvos yra ypač vertingos“, – kalba A. Unikauskas.

Daugiau apie džiovintų slyvų naudą – vaizdo įraše.