Deja, neretai organizmo siunčiamus signalus esame linkę ignoruoti, o tai didžiulė klaida, rašo brightside.me.

Toliau išvardyta dešimt signalų, į kuriuos šiukštu negalima numoti ranka.

Tamsūs ratilai paakiuose

Paakiai gali patamsėti tada, jei nepakankamai išsimiegate. Gydytojai rekomenduoja kiekvieną naktį miegoti ne trumpiau kaip 7–8 valandas. Beje, tamsūs ratilai paakiuose gali signalizuoti ir apie kokį nors negalavimą, pavyzdžiui, anemiją, kitaip sakant, mažakraujystę. Pasireiškus šiai būklei, kraujyje sumažėja eritrocitų kiekis, todėl oda paakiuose patamsėja.

Pakitusi rankų pirštų spalva

Jei pastebėjote, kad dažnai pakinta rankų pirštų spalva, vadinasi, tai vyksta ne be priežasties. Tai ženklas, kad jus ištiko Reynaudo sindromas – sutrikimas, kai žema temperatūra sukelia kraujagyslių spazmus ir todėl pakinta pirštų spalva.

Akyse liejasi vaizdas

Jei akys nuolat varginamos, be to, ėmėte pastebėti, kad kartkartėmis nesugebate iš įprasto atstumo atpažinti žmonių veidų arba įžiūrėti kelio ženklų, gali būti, kad jums prasidėjo trumparegystė arba astigmatizmas. Norėdami tai išsiaiškinti, turite pasikonsultuoti su optikos specialistu.

Regimą vaizdą trikdo įžiūrimos dėmės

Šios vaizdą trikdančios dėmės gali būti įvairų formų – taško, brūkšnio ar kreivės. Jos gali atsirasti staiga ir dažniausiai žiūrint į ryškią baltą šviesą. Jei tokias dėmes pastebite ilgiau nei savaitę, būtinai pasikonsultuokite su optikos specialistu. Tai gali būti vienas iš pirmųjų kataraktos arba kito rimto regos sutrikimo požymių.

Iš pilvo sklindantys garsai

Gurgimas ir panašūs iš pilvo sklindantys garsai rodo, kad dirba žarnynas. Jei šie garsai girdisi retai, jaudintis neverta, tačiau pastebėjus, kad pilvas „uždainuoja“ reguliariai, o juo labiau, pajutus skausmą, būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Pleiskanojanti oda rodo, kad organizmui trūksta vitaminų. Susireguliavus mitybą odos būklė turėtų labai greitai pagerėti. Jei oda ne tik pleiskanoja, bet ir niežti, reikėtų pasitarti su gydytoju, nes gali būti, kad susirgote grybeline odos infekcija.

Dalinis uoslės praradimas

Uoslės susilpnėjimas bėgant metams pasireiškia dėl nervų sistemos pažeidimų. Taip nutinka senyvame amžiuje. Tačiau jei esate palyginti jauni ir pastebite, kad pradedate nebeužuosti kvapų, turėtumėte kreiptis į gydytoją – galbūt tai stipraus peršalimo arba virusinės infekcijos pasekmė.

Užsitęsęs akių vokų trūkčiojimas gali reikšti, kad akys pervargusios. Kad trūkčiojimas liautųsi, nuvalykite vokus šaltu vandeniu suvilgytais vatos diskeliais. Jei tai nepadeda ir trūkčiojimas tebesitęsia, pagalbos turėtumėte kreiptis į neuropatologą. Vokų trūkčiojimas gali signalizuoti apie rimtą nervų sistemos sutrikimą.

Spengimas ar ūžesys ausyse

Spengimas ar ūžimas ausyse yra vadinamas tinitu. Dažnai žmonės nekreipia dėmesio į girdimus pašalinius nepaaiškinamos kilmės garsus ir mano, kad su sveikata jie neturi nieko bendro. Nuolatinis ūžesys tikrai gali būti ir ligos pranašas. Vis dėlto labiausiai paplitusi girdimų ūžesių priežastis – nesiliaujantis triukšmas tam tikroje specifinėje darbo vietoje.

Peties sąnario pasislinkimas

Kai kurių žmonių pečių sąnariai gali atsipalaiduoti ir pasidaryti ypač paslankūs. Lankstumas neįprastomis kryptimis yra peties sąnario stabilumo praradimo požymis. Reikia pasakyti, kad raiščių lankstumas gali būti ir įgimtas. Tokią būklę gali sukelti ir, pavyzdžiui, sportuojant patirta trauma. Kad ir kaip būtų, tokia būklė yra pavojinga, nes didina susižeidimų ir išnirimų riziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)