Nuo šio rudens veiklą pradedančioje „Vaikų sporto akademijoje“ kvalifikuotų trenerių organizuojami užsiėmimai padės vaikams ne tik sustiprėti fiziškai, bet ir ugdyti asmenybę, rašoma pranešime spaudai.

LR Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuolatos mažėjantis vaikų ir moksleivių fizinis aktyvumas kelia vis didesnį susirūpinimą ir yra viena iš opiausių problemų Lietuvoje. Paskutiniais duomenimis, maždaug pusės Lietuvos ikimokyklinukų fizinis aktyvumas yra nepakankamas. Šalyje augantis fizinis pasyvumas ir vaikų bei paauglių nutukimo problemos gali būti laikomos vienu iš didžiausių iššūkių, susijusių su visuomenės sveikata.

„Gerai žinome, kad tam, jog vaikai augtų sveiki, jau nuo pat mažens būtina juos skatinti kuo daugiau judėti. Todėl kaip sporto klubų lyderis nusprendėme imtis pokyčių ir pakviesti mažuosius į „Vaikų sporto akademiją“, kur jų lauks linksmos treniruotės, lavinančios visas reikalingas raumenų grupes“, – tikina „Impuls“ įmonių grupės vadovas Vidmantas Šiugždinis.

„Vaikų sporto akademija“ veiks 11 klubų visoje Lietuvoje. Ją lankyti pradėję vaikai dalyvaus 50 minučių trukmės X-FIT funkcinėse rato treniruotėse, kurių metu yra lavinamos visos raumenų grupės ir naudojamas įvairus sportinis inventorius. Treniruotės bus skirstomos į dvi grupes: vienoje sportuos 5-9 metų, o kitoje – 10-15 metų amžiaus vaikai. Kiekvienoje grupėje galės treniruotis iki 20 vaikų.

„Tokia mankšta, kurios metu atliekami įvairūs pratimai, vaikams neatsibosta, nes leidžia lengvai išvengti monotonijos. Be to, šių užsiėmimų metu treniruojami ne tik išoriniai, bet ir gilieji raumenys, stiprinami raiščiai – tai ypač svarbu augančiam organizmui“, – teigia V. Šiugždinis.

„Vaikų sporto akademijoje“ organizuojami sporto užsiėmimai ne tik sustiprins vaikų raumenis, bet ir padės sutelkti dėmesį bei ugdys discipliną. „Daugelis mūsų trenerių turi ir pedagoginį išsilavinimą. Jie žino, kaip bendrauti su vaikais, kad juos sudomintų. Specialistai sieks, kad vaikai išmoktų siekti užsibrėžtų tikslų, įvertintų savo rezultatus ir imtų labiau pasitikėti savo jėgomis“, – tikina V. Šiugždinis.

Pasak įmonių grupės vadovo, didžioji dalis užsiėmimų bus organizuojami vakarais, kad kartu sportuoti galėtų ir visa šeima. „Patogus laikas leis tėvams, kurie sportuoja mūsų klubuose, į treniruotes atvykti kartu su savo atžalomis. Po sporto jie galės susitikti baseino zonose. Tai bus puiki paskata šeimoms kartu pasportuoti ir praleisti daugiau laiko drauge“, – įsitikinęs jis.

Naujojoje „Vaikų sporto akademijoje“ sportuoti pradės 220 jaunųjų lankytojų, jau turinčių metines narystes. Iki šių metų pabaigos planuojama, kad lankytojų skaičius išaugs dvigubai.

Artimiausiuose sporto klubo planuose – ir didesnė treniruočių įvairovė. X-FIT funkcines rato treniruotes papildys tokie užsiėmimų kaip zumba, TRX, treniruotės su dviračiais ir vandens aerobika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją