Pasilepinti reikia, kita vertus, ilgai ir atkakliai sportavus, ruošusis maudymosi kostiumėlių sezonui, gal nevertėtų per pora savaičių nubraukti visas pastangas, rašo dailymail.co.uk.

Tyrimai rodo, kad per atostogas dauguma žmonių pastorėja 2 – 3 kg, na o grįžę namo – neretai ir dar daugiau.

Mitybos specialistas Robas Hobsonas pasakoja apie įvairių šalių tradicinius užkandžius ar patiekalus, pataria, kurių būtinai paragauti, o kurių nepadauginti.

ISPANIJA

Čia populiarūs įvairiausi užkandžiai, tad turite galimybę paragauti įvairių skonių, produktų ir nepersivalgyti.

Ispanų virtuvėje daug mėsos, ypač dešros, kurios geriau nepadauginti ir rinktis liesesnį Serano kumpį.

Čia daug šviežios žuvies, daržovių patiekalų, taip pat valgių su baltosiomis pupelėmis ir avinžirniais.

Bene garsiausias ispaniškas patiekalas – paelija, gaminama iš ryžių, jūros gėrybių, vištienos, dešrelių, pagardinta šafranu. Šis patiekalas sotus, tad užsisakinėkite mažesnę porciją.

GRAIKIJA

Nepadauginkite graikiškų miltinių saldumynų (baklava) ir sūrio pyragų – jie kaloringi.

Baklava su pistacijomis

Avinžirnių užtepas (humusas) – sveikas užkandis, ypač jei valgomas su šviežiomis daržovėmis.
Paragaukite Viduržemio jūros gėrybių – alyvuogių aliejaus, alyvuogių, pomidorų, vynuogių lapų, baklažanų, figų, aštuonkojų ir jogurto.

Jei norite lengvų pietų, valgykite salotų su feta, agurkais, alyvuogėmis, salotomis ir pomidorais.

JAV

Amerikoje daug įvairiausio maisto, o porcijos didžiulės.

Amerikiečiai valgo daug mėsos, čia skanūs kepsniai ant grotelių, patiekiami su salotomis ir įvairiais padažais (kaloringais).

Nesidrovėkite paprašyti salotų vietoje keptų bulvyčių, daugiau padažo.

PORTUGALIJA

Dauguma tradicinių portugališkų patiekalų yra su žuvimi ir jūros gėrybėmis, jie naudingi sveikatai.
Čia populiari sūdyta menkė, jos dažnai deda į salotas, populiari ir žuvis kefalė.

Portugalijoje – didelis konservuotos žuvies pasirinkimas, kas į naudą, jei norite pataupyti ir valgyti namuose.

Na ir nevalia neparagauti vietinių pyragėlių (pastel de nata). Kasdien valgyti nepatartina – jie labai saldūs ir kaloringi.

ITALIJA

Italija dažnai laikoma Viduržemio jūros virtuvės namais, ypač Bolonija turi pasiūlyti daugybę įvairiausių patiekalų.

Jei saugote taliją, venkite didelių makaronų porcijų, patiekalų su grietinėle ir sūriu.

Italijoje užauginama daugybė skanių daržovių, čia – vienas skaniausių alyvuogių aliejų pasaulyje.

Daržovių patiekalai – puikus pasirinkimas, juos galima derinti su žuvimi ar mėsa.
Italijoje sunku atsispirti vynui, jei apsiribosite raudonojo vyno taure per vakarą, bus netgi naudinga širdžiai.

10 patarimų, kaip sveikai maitintis per atostogas

Nesvarbu, į kokią šalį vykstate atostogauti, visur galima rasti sveikatai naudingų patiekalų.

1. Būkite realistai, per atostogas nekelkite sau tikslo sulieknėti, tiesiog stenkitės palaikyti esamą svorį ir mėgautis atostogomis.

2. Iš anksto pasidomėkite, kokių parduotuvių ir restoranų yra ten, kur atostogausite, kur galima sveikai ir skaniai pavalgyti.

3. Kasdien leiskite sau gardų patiekalą, likusiu dienos metu valgykite lengvesnį maistą. Viešbučiuose pusryčiai ir vakarienė dažniausiai yra švediškas stalas, tad turėtumėte rasti lengvesnių patiekalų.

4. Jei gyvenate apartamentuose ir maitinatės patys, valgykite mėsos ir žuvies su daržovėmis.

5. Nepadauginkite svaigiųjų gėrimų, skieskite juo su vandeniu, mineraliniu vandeniu, gazuotais gėrimais.

6. Po vienos kitos taurės kokteilio labai vilioja sūrūs užkandžiai. Vietoje traškučių ir riešutų patartina rinktis alyvuogių, daržovių.

7. Į paplūdimį neškite vaisių šaltkrepšyje, tada kis mažiau pagundų pirkti užkandžių iš vietos barų.

8. Norėdami atsivėsinti pirkite šerbetą, o ne riebius ledus, kuriuose trigubai daugiau kalorijų.

9. Valgydami restoranuose garnyrui prašykite salotų, daržovių, o ne riebių keptų bulvyčių.

10. Raskite laiko mankštai, vienam kitam jogos pratimui. Tai galima daryti netgi paplūdimyje ar prie baseino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)