Naujausioje daktaro Jean-Christophene Charrie ir Marie-Laure de Clermont-Tonnerre knygoje „Jūsų sveikatai: natūralios priemonės ištisus metus“ (2016, leidykla „Tyto Alba“) patariama nelaukti, kol taip nutiks, kad paskui nereikėtų stebėtis. Duosime jums keletą patarimų, kaip atsikratyti nereikalingų riebalų likus 2 savaitėms iki tos dienos, kai, būdamas puikios formos, įžengsite į paplūdimį.

Siūlome jums trumpą savigydos kursą, skirtą audiniams išvalyti. Vėliau galima jį pakartoti, jei pajusite, kad pradedate kaupti nereikalingus kilogramus.

KURSO EIGA

1 diena: valgyti tik vaisius ir gerti jų sultis
2 diena: valgyti tik daržoves ir gerti jų sultis
3 ir 4 diena: valgyti tik ryžius
5 diena: valgyti tik daržoves ir gerti jų sultis
6 diena: valgyti tik vaisius ir gerti jų sultis

Dar viena nesunkiai įgyvendinama gudrybė: į 1 litrą šalto vandens įmeskite dvi liepų brazdo lazdeles; kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir palikite virti 15 minučių. Užgesinkite ugnį ir palikite brinkti 10 minučių. Perkoškite ir gerkite visą dieną. Moterys šio nuoviro turėtų gerti antrojoje menstruacijų ciklo dalyje. Šis gėrimas tikrai padės atsikratyti svorio. Nuoviro galima išsivirti ir po gausių šventinių pietų...

Jei celiulitas labai ryškus ir skausmingas, liepų brazdo nuoviras jums tikrai padės.

Taip pat galite išsivirti 1 litrą labai stiprios kavos ir vartoti ją vietoj vandens tirpindama žaliojo molio miltelius. Ir nereikės pirkti kremo su kofeinu, kainuojančio nemenkus pinigus! Karštą šio molio kompresą uždėkite ant celiulito pažeistų šlaunų, apriškite celofanu ir neskubėdama skaitykite pamėgtą žurnalą. Labai gerai ir dušas bei stiprinamasis masažas su daugiametės saulutės (Bellis perennis) aliejumi, kurį galite maišyti su rutulinio eukalipto (Eucalyptus globulus), karčiavaisio citrinmedžio (Citrus aurantium) ir (ar) bergaminio citrinmedžio (Citrus bergamia) eteriniu aliejumi (jie neturi viršyti 10 %). Tada masažuokite nuo viršaus į apačią, tai yra atlikite drenažą limfos tėkmės kryptimi. Viskas puiku.

Skystą molio mišinį galite pasigaminti skiesdama kakava. Kavamedžių ir kakavmedžių produktai labai praverčia valant organizmą.

Knyga „Jūsų sveikata: natūralios priemonės ištisus metus“ (Tyto Alba)

Nesivaržydamas valgykite melionus

Vasarą Prancūzijoje netrūksta puikių melionų, todėl vasara – tinkamiausias metas pradėti jų kursą. O kam tinka melionų kursas?

Tikėtina nauda

Melionuose yra daug vitamino C, todėl jie puikiai tinka tiems, kurie nori atgauti jėgas po ilgos ligos arba gydymo kortikosteroidais. Melionai naudingi, jei žiemą pernelyg sočiai maitinotės, o pavasarį nesigriebėte jokio savigydos kurso.

Melionuose yra ir karotenoidų (kuo melionas rusvesnis, tuo jų daugiau), o karotenoidai apsaugo audinius nuo oksidacijos ir padeda kovoti su senėjimu. Maža to, juose yra beta karoteno, vitamino A pirmtako. Tai padės jums išsaugoti gerą regėjimą.

Be to, kai kurie gydytojai, mitybos specialistai mano, kad melionai dėl juose esančių karotenoidų taip pat tinka širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai ir turi priešvėžinių savybių. Kai kurios melionų rūšys, pavyzdžiui, rytiniai melionai, turi medžiagų, kurios, manoma, saugo nuo vėžio, taip pat turi antimutageninių ir antioksidacinių savybių.

Atsargiai

Vienintelis trūkumas, kad melionai gali sukelti žarnyno skausmus, todėl yra daug žmonių, kurie jų nemėgsta. Taip nutinka todėl, kad jie skrandyje labai greitai rūgsta. Jei nevalgai nieko kita, tik melioną, skrandyje jis išbūna maždaug 30 minučių ir nespėja sukelti nemalonumų. Bet jei melionas valgomas su maistu, turinčiu baltymų, pavyzdžiui, kumpio riekele, skrandyje jis išlieka 3 valandas (tiek trunka virškinimas). Tad laiko rūgimui pakanka, todėl ir prasideda pilvo skausmai.

Beje, kai kuriems alergiškiems žmonėms, suvalgiusiems meliono, gali ištinti liežuvis, veidas. Taip nutinka tada, kai melionas pernokęs ir išskiria alergizuojančias dujas. Patariu valgyti tik itin geros kokybės melionus, jau sunokusius ir nesutrūkinėjusius.

Melionų kursą geriausia pradėti vidurvasarį, kai melionai pigiausi. Pageidautina, kad melionai noktų saulėje ir negautų daug vandens, tuomet jie bus tikras skanėstas – sultingi ir saldūs. Bet pakanka savaitės lietaus ir jų skonis pagenda. Taigi, esame priklausomi nuo gamtos kaprizų...

Perspėju

Kitaip nei kitais atvejais, pradėjus melionų kursą, svarbu pasiryžti jo nenutraukti, nes, valgant melionus pramaišiui su kitais maisto produktais, jie labai greitai sukelia pilvo skausmus, tad ne laiku pradėjus juos valgyti jūsų pilvą gali ištikti katastrofa!

KURSO EIGA

1 ir 2 diena: valgyti tik ryžius
3 diena: valgyti žalius arba virtus vaisius ir daržoves
4 diena: valgyti tik daržoves
5 diena: valgyti tik vaisius
nuo 6 iki 9 dienos (imtinai): visą dieną valgyti tik melionus (reguliariai)
10 diena: valgyti tik vaisius
11 diena: valgyti tik daržoves
12 diena: valgyti vaisius ir daržoves
13 ir 14 diena: valgyti tik ryžius

Nuo penkioliktosios dienos galite valgyti įprastą maistą, laipsniškai didindamas gyvūninės kilmės baltymų kiekį. Pradėkite nuo neriebių žuvų, paskui pereikite prie riebių, tada valgykite paukštieną ir pagaliau, jei pageidaujate, raudonos mėsos. Jei nenorite priaugti svorio, venkite saldumynų, kaitintų riebalų, kiaulienos gaminių ir riebių sūrių.

Per pietus valgykite daržovių (žirnelių, žirnių, avinžirnių, lęšių, baltųjų arba raudonųjų pupelių, pupų ir kt.), taip pat daug krakmolo turinčio maisto (bulvių, makaronų, ryžių ir duonos). Venkite šių produktų vakare (nebent kitą rytą ketinate bėgti maratoną), tad vakarienei gerai bus daržovės, žuvis ir vaisių tyrė.

Pabaigus kursą...

Šis kursas gerai išvalys jūsų žarnyną. Jis padės pašalinti vandens perteklių, suaktyvins riebalų apykaitą, taigi pagerės virškinimas. Pertekliniai riebalai bus greitai pašalinami iš organizmo, o jis jų nebekaups. Rezultatas: jausitės lengvesnis, ne toks išsipūtęs ir... gražiau atrodysite. Bus lengviau valdyti svorį. Be to, tiems, kurie yra labai motyvuoti arba kuriems iš tikrųjų reikia numesti svorio, šis kursas, ruošiantis pereiti prie vynuogių kurso rudens pradžioje, tinka idealiai!

Valgykite, kiek telpa, vaisių ir daržovių

Svarbu apsirūpinti vitaminais ir valgyti sezoninių vaisių ir daržovių, nes jie veikia kaip antiradikalai – stabdo senėjimo procesą ir net saugo nuo vėžio (SUVIMAX* tyrimas).

Daugybė tyrimų rodo, kad vaisiuose ir daržovėse esantys antioksidantai saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio ir kitokių lėtinių ligų.

Šis tyrimas, paskelbus šūkį „Suvalgykite per dieną bent 5 vaisius ir daržoves!“, buvo atliktas apklausus daugiau kaip 13 000 žmonių per aštuonerius metus. Jis įrodė vaisių ir daržovių valgymo naudą! Tokia mityba 31 % sumažino vėžio riziką ir 37 % – mirtingumą, taigi rezultatai stulbinami. Taip pat buvo įrodyta, kad svarbu valgyti sezoninius vaisius ir daržoves, nes tada jie būna geriausios kokybės. Ką tik nuskinti vaisiai duos daug naudos, tad mėgaukitės jais tada, kai jie būna geriausios kokybės. Vasarą šių mūsų sveikatos draugų netrūksta, tad nepraleiskite progos!

Pavyzdžiui, pomidorai sultingi ir saldūs būna tik šiuo metų laiku. Vasarą būtinai valgykite jų salotų su daržovių ir vaisių padažu, dėkite į sriubą arba valgykite žalius, pabarstęs druska, dėkite į troškinius, pyragus, padažus, kepkite orkaitėje arba ant grotelių... Pomidoruose gausu likopeno (raudonojo pigmento) ir vitamino C, jie saugo nuo pernelyg ankstyvo odos senėjimo ir nuo kai kurių vėžio rūšių.

Jūsų lėkštėje turi atsirasti žaliųjų, geltonųjų ir raudonųjų paprikų. Paprikos – neišsenkantis vitamino C šaltinis (beje, šis vitaminas pirmą kartą buvo aptiktas būtent raudonosiose paprikose). Labai daug jose ir beta karoteno (arba provitamino A). Vitamino C ir beta karoteno sąveika saugo nuo kataraktos ir yra naudinga širdies bei kraujagyslių sistemai.

Garuose virtos ir žolelėmis su trupučiu grietinėlės paskanintos šparaginės pupelės yra nuostabios. Jose gausu naudingų medžiagų ir jas lengva paruošti! Kalorijų jos turi labai nedaug, jų skaidulos švelnios ir lengvai virškinamos; šiose daržovėse esantys flavonoidai ir saponinai gali sumažinti riziką susirgti kai kuriomis vėžio rūšimis, pagaliau jose yra gausybė vitaminų, ypač daug vitamino C ir vitamino B, folio rūgšties, arba vitamino B9.

O kokį malonumą patirsite suvalgęs visiškai sunokusį abrikosą! Abrikosai aprūpins jūsų organizmą vitamino A provitaminu beta karotenu. Ir visai nesvarbu, kokius – žalius ar virtus – juos valgysite, jo kiekis nesumažės. Organizme šis vertingas antioksidantas paverčiamas vitaminu A, o šis daro odą gražią, gerina regėjimą ir padeda organizmui kovoti su agresyviais dirgikliais.

Pabandykite susidaryti įprastą vasaros valgiaraštį, kad gautumėte kasdienę jums reikalingą vitaminų ir antioksidantų dozę: 60 g sutarkuotų morkų arba 250 g šparaginių pupelių, taip pat 2 kiviai, 2 apelsinai arba 100 g virtų paprikų, ir jūsų organizmas gaus kasdienę jums reikalingų vitaminų dozę. Pridursime, kad, valgydamas vaisius ir daržoves, o ne rydamas papildų kapsules, jūs gausite ir kitokių medžiagų, saugančių būtent nuo širdies ir kraujagyslių ligų. O visi papildai yra skirti žmonėms, valgantiems pramoniniu būdu pagamintą maistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)