Atsirado nauja vienos valandos trukmės procedūra, kuri žada ilgalaikių rezultatų. Šios procedūros metu naudojamas vakuuminis prietaisas bei specialus plonytis skalpelis. Iš pradžių probleminė vieta įtraukiama vakuumu, o vėliau po oda įvedamas skalpelis, kurs nupjauna įtrauktą odą palaikančius vertikalius jungiamuosius audinius.

Nors viskas skamba labai baisiai ir skausmingai, gydytojai sako, kad ši procedūra yra visiškai neskausminga, nereikalaujanti jokio reabilitacinio laikotarpio ir nepalieka jokių randų, nes procedūros metu naudojamas skalpelis yra adatos plonumo. Be to, naudojama anestezija.

Teigiama, kad tai yra pirmoji procedūra, klinikinių tyrimų metu leidusi pasiekti ilgalaikių rezultatų. Ši procedūrą praėjusią savaitę buvo pristatyta Las Vegase vykusiame kasmetiniame Amerikos estetinės plastinės chirurgijos draugijos narių susitikime.

Tyrimo, kuriame dalyvavo 55 pacientės, kurioms buvo atlikta tik viena procedūra, rezultatai parodė, kad 93 proc. moterų buvo itin patenkintos pasiektais rezultatais ir praėjus trejiems metams po procedūros. Nepriklausomo vertinimo metu buvo nustatyta, kad 91 proc. atvejų pacienčių būklė pagerėjo vienu ar dviem balais vertinant šešių balų skalėje.

Visos pacientės sakė, kad prieš procedūrą jas itin vargino celiulitas. Tačiau po atliktos procedūros joms nieko nereikėjo daryti trejus metus.

Po procedūros atsiradusios mėlynės ir patinimas praeina per kelias savaites. Tačiau dūrių žymės gali išlikti iki trijų mėnesių.

Tokia procedūra JAV maisto ir vaistų administracijos buvo aprobuota praėjusių metų rugpjūtį. Tikimasi, kad Didžiojoje Britanijoje ją atlikti Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūra leis per kelis ateinančius mėnesius.

Amerikoje tokia procedūra kainuoja nuo 4000 JAV dolerių.

„Moterys dažnai ateina į mano kabinetą nešinos žurnalais, ant kurių viršelių yra Kim Kardashian ar Jennifer Lopez ir nori apvalainų formų ir lygios odos, – sakė antrąjį šios procedūros tyrimų etapą vykdantis dr. Simeonas Wallas. – Tačiau tos nuotraukos būna smarkiai retušuotos. Dabar net yra specialių programų asmenukėms retušuoti. Džiaugiuosi, kad pagaliau yra būdas, kurį galime pasiūlyti ir kuris duoda ilgalaikių rezultatų. Tiesa, pacienčių lūkesčiai turi būti realistiški.“

Medikas paaiškino, kad odą ir raumenis jungia vertikalus pluoštinis jungiamasis audinys. O tarp šių dviejų sluoksnių kaupiasi riebalai. Dėl skysčių kaupimosi riebaliniame sluoksnyje oda stumiama į viršų, o jungiamasis audinys ją ir toliau sulaiko. Todėl atsiranda odos nelygumų. Minėtos procedūros metu šis jungimasis audinys perkerpamas, todėl oda išsilygina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)