Lapkritį ir gruodį truksiantis projektas kuriamas kiekvieno lietuvio sveikatos vardan, mat organizatoriai aplankys 60 šalies savivaldybių, kuriose bendruomenių narius, šeimas ir net senjorus kvies sportuoti atvirose erdvėse. Pasak pranešimo, tikimasi sutraukti apie 25 tūkst. sportuojančių žmonių.

Lietuvos sporto universiteto kancleris Mindaugas Balčiūnas sakė, jog, lyginant su Skandinavijos šalimis, lietuviai sporto aktyvumo atžvilgiu yra vidutiniokai, tad sporto naudos sąmoningumą būtina kelti.

M. Balčiūnas tikina, kad tai padaryti nėra sunku: "Reikia aktyviau Lietuvos savivaldybių gyventojus įtraukti į sportą. Dažnai žmonės randa priežasčių, dėl ko nesportuoti, o ne atvirkščiai. Taigi mes su projektu į kiekvieną savivaldybę atvešime profesionalius trenerius, specialistai padės nustatyti fizinį dalyvių pajėgumą, patikrins kūno kompoziciją, bus atliekas koordinacijos - Flamingo testas ir kviečiama sportuoti drauge. Kas norės, galės išmėginti šiaurietišką ėjimą, bėgimą ar kitas sporto šakas".

Pasak pranešimo, KKSD direktorius Edis Urbanavičius spaudos konferencijoje teigė, jog yra pastebėta, kad miestelių bendruomenės yra labai aktyvios ir tinkamai motyvuotos prisijungia prie sveikatinimo ir sporto projektų. "Tai socialinės atsakomybės kėlimas per fizinį aktyvumą. Šis projektas naudingas visuomenei tuo, kad apima didžiąją Lietuvos dalį, skatina sportuoti lauke neskiriant tam didelių finansų ir yra nevienadienis. Dalyviai ir toliau galės sportuoti virtualiai", - teigė E. Urbanavičius.

"Sportuodami su profesionaliais treneriais miestų gyventojai atras sportą iš naujo. Beje, šis projektas nėra vienadienis. Kiekvienas dalyvis gaus nemokamą metinę virtualių treniruočių narystę portale "Sporto birža" ir galės sportuoti virtualiai ištisus metus", teigė Vlada Musvydaitė.

Šios savaitės "Judėjimas - sveikatos šaltinis" projekto renginiai:

lapkričio 17 d. - Trakuose; lapkričio 18 d. - Molėtuose; lapkričio 19 d. - Garliavoje; lapkričio 20 d. - Elektrėnuose; lapkričio 21 d. - Ignalinoje ir Zarasuose; lapkričio 22 d. - Anykščiuose ir Utenoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)