„Be varškės sūrio, kurį labai retai valgau, pieno produktų nenaudojo išvis. Mėsos – radikaliai atsisakiau. Mano požiūris į mėsą dvigubas – mėsa kaip teršalas mūsų fiziniam kūnui ir mėsa kaip mirtis mūsų dvasiai, nes ji atėjusi per mirtį“,- kalbėjo V. Šabunkaitė Poškienė.

Ji sako pasilikusi vienintelę nuodėmę – žuvį – kurią valgo labai retai, ir tai yra balta jūros žuvis, nes, jos teigimu, hormoniniais preparatais užauginti karpiai ir lašišos yra bevertis maistas.

Moteris taip pat sausai badaudavo dukart per savaitę – nei valgydavo, nei gerdavo. V. Šabunkaitė Poškienė sako supratusi, kad ji sveikatos klausimais išmano daugiau nei kai kurie medikai, kritikavę jos sauso badavimo pasirinkimą:

„Aš išsinagrinėjau, kaip valosi limfa, kaip funkcionuoja inkstai valymo metu. Tai gana pavojingas valymosi metodas, visavalgiams jis nerekomenduotinas, nes gali būti stipri žmogaus detoksikacija, tad reikėtų gerti vandenį žmogui“,- teigė ji.

V. Šabunkaitė Poškienė dabar sako valanti organizmą grikiais – užpila grikius vandeniu, jų neverda, ir tą dieną valgo tik tai. Šis badavimas, palyginus su sausu, anot jos, yra labai lengvas.

Sveikuolė sakė, jog anksčiau labai domėjosi vedomis ir krišnaizmu, tad dabar gali pasakyti, kad krišnaitų maistas yra labai nesveikas.

„Krišnaitų maistas labai nesveikas: naudojama labai daug cukraus, pieno produktų. Jie daro sūrius, varškę iš to pieno – taip, yra skanu, bet tai labai klijuoja limfą ir yra nieko gero“, - teigė V. Šabunkaitė Poškienė.

Ji taip pat negailėjo kritikos ir visiems saldiems pieno produktams:

„Galiu mamoms pasakyti – jogurtai, varškės sūreliai, tiek su šokoladu glaistyti, tiek apskritai, visi saldūs pienai, kurie yra labai skanūs – jei savo vaikų nemylit, maitinkit jais. Cukraus dozės milžiniškos, chemikalų privaryta“, - sakė V. Šabunkaitė Poškienė.

Visą laidos „Pasaulis pagal moteris“ įrašą klausykite čia.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!