Į sveikatos ir grožio dienų organizatorių kvietimą atsiliepė kelios dešimtys medicinos įstaigų ir partnerių, kurie padės balandžio 24-25 d. rasti laiko brangiausiam kiekvieno turtui – sveikatai. Sveikatos dienas globoja Lietuvos Respublikos Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė.

Nuo kraujo tyrimų iki šokių pamokų 

Visą savaitgalį įvairiuose VCUP aukštuose bus atliekami įvairūs medicininiai tyrimai, vyks įvairios paskaitos, seminarai, šiaurietiško ėjimo ir šokių (zumba) pamokos, spalvų terapija, taip pat specialiu apratu atliekami plaukų tyrimai, mokoma makiažo paslapčių, vyks naujų kolekcijų pristatymas ir stilistų konsultacijos, meno pamokėlės ir daugybė įvairių kitų renginių bei užsiėmimų. Jau penktadienį nuo pat ryto Nacionalinio kraujo centro medikai norintiems atliks nemokamus kraujo tyrimus – galima nustatyti kraujo grupę, Rh faktorių, hemoglobino kiekį, Kell antigeną. „Sosdiagnostika”, pristatysianti akredituotą laboratoriją „Kraujo kelias”, 30 užsiregistravusių atliks nemokamą cholesterolio tyrimą iš veninio kraujo. 

Naujienos apie vitaminą D 

Sveikatos ir grožio dienos VCUP
Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos valdybos pirmininkė – gydytoja Eglė Marciuškienė penktadienį 14 val. kviečia į nemokamą seminarą apie vitaminą D. Kodėl vitaminas D svarbus žmogaus organizmui? Dėl kokių priežasčių žmogaus organizmui gali trūkti vitamino D? Ar Lietuvoje yra galimybių nustatyti vitamino D kiekį organizme? Ar vitamino D tyrimas naujas tik Lietuvoje? Kokiais atvejais labiausiai rekomenduotumėte atlikti vitamino D tyrimą ir vartoti vitamino D turinčius maisto papildus? Ar vitamino D trūkumą išduoda kokie nors simptomai? Seminaras naudingas ir tėveliams, auginantiems mažylius, ir suaugusiems, nes vitamino D trūkumas siejamas ne tik su rachitu, bet ir širdies ligomis, taip pat gali sukelti įvairių kitų neigiamų pokyčių organizme.

Vėžio tyrimus – gali atlikti pats?

Visą penktadienio popietę nuo 16 val. ypatingomis – tikrai simbolinėmis – kainomis bus atliekami šie profilaktiniai tyrimai: anemijos (mažakraujystės), vitaminų ir mineralų kiekio, išsamus virškinamojo trakto, inkstų tyrimas, raumenų ir sąnarių ligų programa, skydliaukės profilaktinė programa, širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programa, išsamus profilaktinis vyro ir moters ištyrimas, onkologinė vėžio programa ir moterims, ir vyrams. Kompanija „Euromedika” testais atlieka daugybę tyrimų ir siūlo žmonėms savimi pasirūpinti patiems – nusipirkęs testą pats sau gali pasidaryti tyrimą – tarkime, iš kelių kraujo lašų nusistatyti ne tik hemoglobino kiekį, bet netgi vėžį! 

Ir vėl KMI ir mityba! 

Sveikatos ir grožio dienos VCUP
Renginio metu – ir penktadienį, ir šeštadienį bus matuojama ir kūno masės sudėtis – nustatomas kūno masės indeksas (KMI), riebalų ir raumenų santykis, rekomenduojamas dienos kalorijų poreikis. Penktadienį 14 val. vyks nemokama vidaus ligų gydytojos Dainos Musiuvienės konsultacija-paskaita „Ką turėtume žinoti apie kūno masės indeksą?” O visiems susirūpinusiems savo KMI Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Teresė Jukevičė siūlo pasiklausyti paskaitos „Subalansuotos mitybos svarba”. Taip pat bus nemokamai tikrinamas regėjimas, atliekamas diabeto tyrimas, galima dietologo ir endokrinologo konsultacija, matuojama ir kalbama apie arterinį kraujo spaudimą ir širdies ritmą, lankytojai turės galimybę pasikonsultuoti dėl įvairių ligų ir tyrimų su laboratorinės medicinos atstovais, visuomenės sveikatos specialistais.

Vasara, vaistažolės ir… erkės 

Ir tai dar ne viskas. Juk artėja vasara, o kartu ir gamtos teikiami malonumai bei pavojai. Didžiausią baimę Lietuvos gamtoje kelia erkės ir jų platinamos ligos. Penktadienį 13 val. VCUP 5 aukšte bus galima sužinoti viską apie šiuos pavojingus voragyvius ir kaip nuo jų apsisaugoti. Pavasarinis gamtos atgimimas – augalų sužaliavimo ir žydėjimo metas – puikiausias laikas pradėti rinkti vaistažoles. Kokios vaistžolės labiausiai mums reikalingos, kaip ir kada jas rinkti, džiovinti ir laikyti galima pasikonsultuoti su viena garsiausių Lietuvos žolininkių Adele Karaliūnaite, su visais savo žolynais įsikūrusia VCUP 5 aukšte.

Skoniai ir kvapai 

Sveikatos ir grožio dienos VCUP
Šalia – dar vienas įdomus gamtos stebuklas: iš arti bus galima pamatyti aliejaus spaudimo mašiną ir kaip išgaunamas kanapių ir sėmenų aliejus. Kalbant apie sveikatą, taisyklingą ir sveiką mitybą, nuolat sulaukiama gydytojų pastabų apie kavą ir arbatą. Dietologai dažniausiai siūlo išvis atsisakyti kavos, rinktis, tarkime, žaliąją arbatą. Kodėl? O kaipgi rytais išgyventi be kavos? Tiems, kam skanūs šie gėrimai ir įdomu apie juos išgirsti daugybę įdomių dalykų, penktadienį 16.30 val. VCUP įsikūrusiame restorane „Manami” vyks seminaras-diskusija prie arbatos puodelio „Kava, arbata, herba’tos ir sveikata. Tiesa ir netiesa teiginiuose. Mados ir tyrimai. „Baubai” ir pažadai”. Į daugelį sklandančių mitų ir seminaro svečių klausimų atsakys seminaro vedėja – „Skonio ir kvapo akademijos” lektorė Dovilė Vinskienė.

Globoja Seimo Sveikatos reikalų komitetas 

AB „VCUP” generalinė direktorė Ona Nevinskienė paskatinti atkreipti prekybos centro lankytojų dėmesį į sveikatą sumanė bendraudama su prekybos ir renginių centre įsikūrusio Nacionalinio kraujo centro atstovais. Vadovę noriai palaikė visos centre įsikūrusios sveikatingumo ir grožio procedūras ar paslaugas teikiančios įmonės. „Tai bus pirmas tokio plataus pobūdžio renginys, susijęs su medicina ir galimybe nemokamai bei patogiai pasitikrinti sveikatą, – sakė O.Nevinskienė. – Sveikatos ir grožio dienų metu mūsų svečiai galės atlikti svarbius nemokamus tyrimus, o taip pat pasimėgauti sveikatingumo pamokėlėmis, degustacijomis, grožio pamokomis, įvairiomis prezentacijomis".

Skirkite laiko sau! 

Pasirūpinkite savimi, sužinokite ir pasilepinkite! Balandžio 24-25 d. VCUP sveikatos ir grožio dienų metu išbandykite vertingų nemokamų patikrų, tyrimų, degustacijų, prezentacijų, sąrašą žiūrėkite www.vcup.lt. Registruokitės tyrimams ir procedūroms el.paštu info@vcup.lt; tel. 8(5)273 1515 arba čia.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)