Kokios gi gerosios naujienos? Kiekvienas nereikalingas kilogramas, kurio atsikratote, padeda sumažinti riebalų sankaupas, rašo yahoo.com. „Kai moterys pradeda mesti svorį, paprastai jos netenka 30 proc. daugiau vidinių riebalų, lyginant su bendru riebalų kiekiu“, - teigia gydytoja endokrinologė Rasa Kazlauskaitė iš Rush universiteto prevencijos centro Čikagoje. Net ir visiškai paprasti kasdieniai pasirinkimai gali stipriai pakeisti tikimybę atsikratyti vidinių riebalų. Štai 5 dažniausiai pasitaikančių klaidos, kurias darome, ir būdai jų išvengti. 

Vartojate per mažai riebalų 

Norint atsikratyti riebalų pilvo srityje, būtina vartoti mononesočiąsias riebalų rūgštis. Moksliniame tyrime dalyvavusių moterų buvo paprašyta laikytis 1600 kalorijų dietos, gausiai vartojant šias rūgštis. Vos per mėnesį tyrimo dalyvėms pavyko atsikratyti trečdalio riebalų pilvo srityje. „Mononesočiosios riebalų rūgštys suteikia sotumo jausmą, taigi suvalgote mažiau prastos kokybės maisto produktų“, - patikino Davidas Katzas iš Jeilio mokslinių tyrimų centro (The Yale Prevention Research Center). 

Riebalų pilvo srityje atsikratysite, jei: 

nepamiršite vartoti mononesočiųjų riebalų rūgščių, pavyzdžiui, suvalgydami su kiekvienu maisto vartojimu ar užkandžiu saują riešutų, išgerdami valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ar suvalgydami ketvirtadalį avokado. 

Kartkartėmis apimanti prasta nuotaika 

Moterys, kurioms pasireiškia depresijos simptomai, paprastai turi kur kas daugiau riebalų pilvo srityje – tai nustatė tyrimą atlikę mokslininkai iš Rush universiteto medicinos centro. Tai gali būti paaiškinama egzistuojančiu ryšiu tarp depresijos ir sumažėjusio fizinio aktyvumo, o taip pat ir prastų valgymo įpročių.   

Riebalų pilvo srityje atsikratysite, jei:

mankštinsitės. „Tai didina cheminių medžiagų, reguliuojančių riebalų įsisavinimo procesą, kiekį smegenyse, o taip pat ir gerina nuotaiką“, - sako gydytoja R. Kazlauskaitė. Taip pat padeda daryti kitus depresija šalin vejančius dalykus, pavyzdžiui, motyvuoja susitikti su draugais. Vis dėlto jei jaučiatės toks prislėgtas, kad nenorite dalyti to, kas anksčiau jums teikė džiaugsmą, laikas kreiptis pagalbos į specialistus“, - patikino ji. 

Valgote per daug perdirbto maisto 

Paprastieji angliavandeniai (pavyzdžiui, traškučiai) ir papildomi saldikliai (pavyzdžiui, saldinti gaivieji gėrimai) sukelia staigų cukraus kiekio šuolį kraujyje, o tai savo ruožtu sukelia didelio insulino kiekio išsiskyrimą. Insulinas – tai hormonas, siunčiantis kepenims signalą kaupti riebalus pilvo srityje. 

Riebalų pilvo srityje atsikratysite, jei:

vietoje to, kad telktumėte dėmesį į greito maisto mažinimą, dėsite visas pastangas sveiko maisto didinimui (pagalvokite apie daržovių kiekio didinimą). „Pripildę savo baką geros kokybės degalų sumažinsite alkio jausmą“, - patikino D. Katzas. 

Vartojate nepakankamai stebuklingojo mineralo 

Magnis reguliuoja daugiau nei 300 funkcijų organizme, taigi nieko keisto, kad 2013 m. atliktas tyrimas parodė, kad daugiau magnio vartojančių žmonių kraujospūdis yra žemesnis, o insulino kiekis – mažesnis. 

Riebalų pilvo srityje atsikratysite, jei:

mažiausiai du kartus per dieną vartosite daug magnio turinčių produktų, pavyzdžiui, tamsiai žalios spalvos lapinių daržovių, bananų ir sojų pupelių. 


Vartojate per daug dietinių gaiviųjų gėrimų

Nutukimo problemai spręsti skirtas tyrimas parodė, kad dietinių gaiviųjų gėrimų mėgėjai turi daugiau riebalų pilvo srityje. Mokslininkai mano, kad dietinių gėrimų mėgėjai gali pervertinti „sutaupomas“ kalorijas ir vėliau dėl to persivalgyti. 

Riebalų pilvo srityje atsikratysite, jei:

sumažinsite su maistu vartojamų kalorijų kiekį. Būtent taip mokslininkai rekomenduoja spręsti šį klausimą tiems, kurie yra nepasiruošę atsisakyti šio įpročio.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)