Pasak specialistės, pirmasis vizitas pas oftalmologą laukia mažųjų pacientų – vaikų iki 3 metų, antrasis – priešmokyklinio amžiaus vaikų: „Apsilankyti privalo ir suaugusieji, brandaus amžiaus žmonės (40-mečiai ir vyresni), jie privalo apsilankyti bent kartą per metus.“

D. Montvilaitės teigimu, reikia suprasti, kad akių ligos dažniau užklumpa vyresnio amžiaus žmones, nors neretai būna ir įgimtos. Tad vyresnio amžiaus žmonės turėtų pradėti vartoti ir maisto papildus akims stiprinti.

„Apsilankymo metu galima išrinkti akinius ar kontaktinius lęšius, akių korekcijos gydymą. Jei pastebime, kad palaipsniui ar greitai prastėja rega, tuomet jau galima įtarti rimtesnių ligų galimybę (pavyzdžiui, glaukomos, kataraktos, amžinės geltonosios dėmės degeneracijos ir pan.).

Tie žmonės, kurių šeimoje yra sergančių glaukoma, turėtų tikrintis ir anksčiau, kasmet nuo 20–30 metų amžiaus“, – aiškina D. Montvilaitė.

Oftalmologės manymu, pirmiausia, pacientai neturėtų pamiršti, kad savo akimis reikia rūpintis visą laiką, ne tik tuomet, kai mūsų rega pablogėja.

Plačiau – laidos įraše.