„Ant vandens nutapyti galima labai daug ir įvairiausių momentų, pradedant savo paties būseną. Tuos paveikslus, kuriuos tapo ateinantys žmonės, įvardinčiau žmogaus būsenomis. Tai yra pasąmonės, proto fotonuotrauka, kuri yra iškeliama ant vandens paviršiaus“, - laidoje „Mano sveikata“ sakė E. Veršininienė.

Pasak jos, išvertus žodį „ebru“ į lietuvių kalbą, jis reiškia „vandens veidas“ – vandenyje, anot E. Veršininienės, mes atspindime savo veidus. Ji pastebi, kad žmonės labai nustemba, kiek daug apie juos galima pasakyti iš vieno paveikslo.

„Pagal paveikslą matau viską – tiek žmogaus būsenas, tiek žmogaus emocijas, galiu rekomenduoti, kur toliau eiti, kokia linkme galima būtų jiems šiek tiek atkreipti dėmesį į savo savijautą, netgi konkrečias ligas ir būsenas galima įžvelgti paveiksle“, - sakė E. Veršininienė.

Ji pažymi, kad po tapybos ant vandens žmonės išgirsta, kas jiems yra sakoma, neatmeta tos informacijos:

„Dažniausiai galime girdėti, kas mums sakoma, tačiau vidus stabdo tą informaciją, „filtrai“ išvalo ir žmogus nenori jos priimti, nes galbūt žmogus nepasiruošęs to priimti. Po tapybos ant vandens proceso, visi žmonės, nesvarbu, kas būtų kalbama, nesupyksta – jie išgirsta ją, susimąsto ir visuomet po šio mažo paveikslėlio prasideda tam tikri pokyčiai“, - teigė ji.

Įtakos žmogui, sako E. Veršininienė, duoda ir pokalbiai po tapymo ant vandens – tai duoda labai didelės naudos. Ši terapija, drąsiai sako specialistė, yra pati stipriausia:

„Vienu metu veikia muzikos garsai, kuriuos parenku pagal žmogaus emocinę būseną, pagal žmogų parenkame ir jis pats padeda išsirinkti kvapus, visada dirbame judesyje, nes yra specifiniai judesiai, tuomet žmogus renkasi spalvas ir galiausiai visą tai vainikuoja vanduo. Vanduo apskritai yra mūsų, pasaulio sudedamoji dalis ir tos vibracijos, emocijos daro įtaką mūsų būsenai“, - teigė ji.

Kai ebru terapijos metu žmogus išsikalba su savimi, E. Veršininienės teigimu, iš jo iškeliauja visa tai, kas buvo nereikalinga.

Visą laidos „Mano sveikata“ įrašą klausykite čia.