Keturioliktąją šių metų savaitę (balandžio 4–10 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 46,2 atv./10 tūkst. gyventojų. Tuo tarpu ankstesniąją (13-ąją) savaitę šis rodiklis siekė 41,8 atv./10 tūkst. gyventojų Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų skaičius buvo panašus kaip ir šią savaitę – 48,8 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 14-ąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su keturioliktos šių metų savaitės duomenimis, padidėjęs sergamumas gripu ir ŪVKTI užregistruotas Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos administracinėse teritorijose, sumažėjęs sergamumas Alytaus, Marijampolės ir Vilniaus administracinėse teritorijose.

Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldytas 31 asmuo. Iš jų – 16 vaikų. Vienas iš hospitalizuotų asmenų paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai hospitalizuotų asmenų buvo Tauragės ir Vilniaus apskrityse.

2015–2016 m. gripo sezono metu iš viso registruotas 21 mirties atvejis.