Atnaujinimas: penktadienio popietę D. Razmuvienė DELFI informavo, kad paciento iš Kauno mirties dėl gripo atvejis nepasitvirtino, o rezultatai dėl Tauragės pacientų paaiškės tik kitą savaitę.

Užkrečiamųjų ligų centro Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja Daiva Razmuvienė DELFI komentavo tik vyro mirties atvejį. Jos teigimu, jei įtarimai pasitvirtintų, tai jau būtų ketvirtoji šio sezono gripo auka Lietuvoje.

„Šiuo metu yra trys patvirtintos mirtys dėl gripo ir viena įtariama. Tačiau laboratorija dar nepatvirtino pastarosios diagnozės, tad reikia laukti. Tai turėtume sužinoti šiandien popiet“, - sakė D. Razmuvienė.

Tauragės visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus atstovai DELFI tikino neturintys duomenų apie gripo sukeltą mirtį.

„Yra paimtas tyrimas dėl senyvo amžiaus moters mirties, tačiau dar nenustatyta, kad ji mirė dėl gripo. Ji mirė reanimacijos skyriuje, kraujo tyrimas išvežtas tik vakar, tad dar nežinome priežasties tikrosios. Apie žiniasklaidoje nušviestą vyriškio mirtį duomenų neturime. Jei būtų buvę tikrai nustatyta, kad žmogus mirė nuo gripo, Tauragės ligoninė parašytų skubų pranešimą ir mus informuotų. Kol kas jo nesame gavę. Atsakymas gal bus antradienį-trečiadienį“, - sakė skyriaus vyr. specialistė Virginija Maziliauskienė.

Tauragės ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai atsisakė komentuoti atvejį, teigdamas neturįs laiko.

Ketvirtadienį pranešta, kad Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, nuo gripo komplikacijos – plaučių uždegimo Respublikinėje Panevėžio ligoninėje mirė moteris. Tai patvirtino Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija. Moteris susirgo sausio 21 d., po savaitės ji buvo paguldyta į ligoninę, o vasario 11 d. mirė. Tai ir buvo trečiasis Lietuvoje šį sezoną laboratoriškai patvirtintas mirties nuo gripo atvejis.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos 5 savaitės duomenimis (vasario 10 d.) daugiausiai kraujo ėminių pateikė Kauno administracinė teritorija (56), taip pat - Klaipėdos (21 ėminys). Šiauliuose buvo tirta 13 ėminių, o iš viso - 107. A(H1)v gripas patvirtintas 53 žmonėms, A tipo virusas - 4, o B - 9 žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)