Nuo trečiadienio dėl gripo epidemijos uždaromos Adolfo Ramanusko-Vanago gimnazija., Putinų gimnazija, Panemunės pagrindinė mokykla, Jotvingių gimnazija, Piliakalnio progimnazija, Šv. Benedikto gimnazija.

Piliakalnio progimnazijos nelanko 25 procentai mokinių, Panemunės pagrindinės mokyklos – 24,95, Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos – 24, Putinų gimnazijos - 27,6, Jotvingių gimnazijos – 39, Šv. Benedikto – 22,9 procentai.

Pirmadienį, paskelbus informaciją, kad dėl gripo epidemijos laikinai uždaromos devynios Alytaus bendrojo ugdymo mokyklos, pasipylė komentarai, kad Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriui pateikti vaikų, dėl ligos nelankančių mokyklų, procentai neva nėra tikslūs. Savus skaičiavimus atlikę mokiniai ir jų tėvai kėlė klausimą, koks tikslas mokyklų vadovams ir toliau laikinai nenutraukti pamokų?

Socialiniame tinkle buvo pasirodęs vieno jaunuolio, besimokančio Alytaus rajone esančioje gimnazijoje, raginimas neiti į mokyklą ir taip išreikšti nepritarimą tam, kad gripo epidemijos metu mokykla vis tiek veikia.

„Mokytojams nėra jokios prasmės nurodyti netikslius duomenis. Nepaisant to, mokiniai į mokyklą gripo epidemijos metu eina ar ne, mokytojai vis tiek gauną tą patį atlyginimą“, - sakė Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas.

Jis pats gavo vienoje Alytaus gimnazijoje besimokančio ir sergančio mokinio laišką, kuriame nurodoma, kad gimnazijos pateikti duomenys dėl mokyklą nelankančių mokinių skaičiaus gali būti netikslūs.

„Situaciją išsiaiškinome. Gimnazijos, kuriose mokosi mokinys, direktoriaus pavaduotojas nurodė, kad duomenys yra suvedami tokie, kokius pateikia klasių auklėtojai. Tai jeigu vienas ar kitas žmogus suklydo, tai yra jo kaltė, tačiau mes tokių faktų nenustatėme“, - kalbėjo V. Valūnas.

Dėl situacijos siaučiant gripo epidemijai, domėjosi ir Alytuje darželius lankančių vaikų tėvai. Kaip teigė V. Valūnas, Švietimo skyrius duomenų apie darželių nelankančius vaikus nerenka. Jie turi veikti tol, kol ateina sveikų vaikų.