Pranešime spaudai teigiama, kad Alytaus miesto, Druskininkų ir Ukmergės rajono savivaldybės paskelbė gripo epidemiją.

Ketvirtąją šių metų savaitę (sausio 25-31 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 124,28 atv./10 tūkst. gyventojų. Tuo tarpu pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 79,4 atv./10 tūkst. gyventojų.

Lietuvoje iš 10-ies apskričių sergamumo rodiklis didesnis nei 100 atv./10 tūkst. gyventojų registruotas septyniose apskrityse: Alytaus, Telšių, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Tauragės, Panevėžio. Trijose apskrityse: Šiaulių, Utenos, Marijampolės sergamumo rodiklis siekė nuo 90 iki 98,40 atv./10 tūkst. gyventojų.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su trečiosios šių metų savaitės duomenimis, padidėjęs sergamumas gripu ir ŪVKTI užregistruotas visose Lietuvos administracinėse teritorijose. Nors kai kuriose apskrityse sergamumo rodiklis yra didesnis nei 100 atv./ 10 tūkst. gyventojų, gripo epidemija dar nėra skelbiama.

ULAC medikai primena, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų /10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyta 240 asmenų. Iš jų – 159 vaikai. Dvylika iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai į ligoninę dėl gripo buvo paguldyta Vilniaus, Kauno, Panevėžio apskrityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)