Tad nuo šiol gydytojai odontologai galės teikti daugiau paslaugų, apmokamų Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis, rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

Todėl prireikus vaikų odontologijos, endodontologijos, periodontologijos ir kitų specializuotų odontologijos paslaugų pacientams nebereikės vykti į Vilnių ar Kauną arba už jas papildomai susimokėti – jie galės jas gauti savo regionuose.

Šiuo įsakymu taip pat palengvinamas odontologijos paslaugų teikimas sunkią psichinę ir fizinę negalią turintiems žmonėms. Jiems suteikti odontologinę pagalbą yra sudėtinga, nes procedūros turi būti daromos taikant bendrąją nejautrą.

Šiuo metu odontologijos paslaugos su bendrąja nejautra yra teikiamos tik Kaune, Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje, o nuvykti į šiuos miestus ilgesnį atstumą su neįgaliuoju dažnai yra labai sudėtinga. Todėl ir kitoms ligoninėms yra suteikiama galimybė įdarbinti odontologus, kurie kartu su ligoninės anesteziologu galėtų teikti nespecializuotas odontologijos paslaugas – karieso gydymas, burnos higiena, dantų rovimas ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)