Vilnietė Agnė papasakojo dar blogesnį scenarijų – susirgus gydytojai, vizitas buvo tiesiog nukeltas. Dar mėnesiui. Poliklinika tikina, kad tai – komunikacijos klaida.

Belieka meluoti

„Norėčiau pasidalinti savo liūdna patirtimi su mūsų medicinos sistema. Buvau užsirašiusi Centro poliklinikoje, Vilniuje, pas odontologę G., žinoma, eilė apie mėnesį.

Likus apie pusantros savaitės iki vizito laiko gavau informacinę žinutę, jog daktarė serga. Ir viskas, daugiau jokių pasiūlymų. Pasiskambinus telefonu, prašiau, jog pas kažką perrašytų tai pačiai dienai, tačiau atsiliepusi darbuotoja man liepė tiesiog ateiti į registratūrą tuo laiku, kada ir esu užsiregistravusi, sakydama, jog mane nukreips pas pavaduojantį gydytoją“, - pasakoja skaitytoja.

Tačiau, jos teigimu, kaip ir buvo galima tikėtis, to nebuvo...

„Sulaukusi savo vizito laiko ir nuėjusi į registratūrą išgirdau tik pasiūlymą registruotis iš naujo - ir vėl vizitas po mėnesio... O tai jei po to mėnesio ir vėl daktarė susirgs?.. Žinoma, lieka skubioji pagalba, bet man taip blogai dar nėra. Taigi belieka tik meluot, jog skauda ir negali laukt, bet paskui daktarei vis tiek reikės tiesą sakyt, kad nelabai čia ir skauda... Arba laukti mėnesių mėnesius ir tikėtis, jog šį kartą niekas nesusirgs ar dar kas nenutiks“, - skundėsi pašnekovė.

Odontologai, dantistai, dantys

Vasara – sudėtingas metas

Susisiekus su Centro poliklinika buvo paaiškinta, kad šis įvykis – komunikacijos klaida tarp gydymo įstaigos darbuotojų.

„Atsiprašome pacientės už šią situaciją. Pagal įstaigoje nustatytą tvarką paprastai susirgusį ar atostogaujantį gydytoją pavaduoja jo kolega arba pacientas registruojamas apsilankymui kitu laiku arba pas kitą gydytoją. Panašu, kad šįkart įvyko komunikacijos klaida tarp mūsų darbuotojų.

Vasarą vizito pas gydytoją odontologą tikrai gali tekti laukti šiek tiek ilgiau, nei kitu metu. Taip yra dėl to, kad dalis gydytojų suplanuotose atostogose, kai kurie – susirgo. Be to, artėjant rudeniui padaugėja mažųjų pacientų, kurie turi pasitikrinti dantukus, kad gautų sveikatos pažymas į darželius ar mokyklas“, - sakė Centro poliklinikos Odontologijos klinikos vedėja Sigita Vaitkienė.

Jau nuo rudens Centro poliklinikos Odontologijos klinikos komandą papildys 4 nauji gydytojai, be to, baigsis atostogų, privalomųjų vaikų sveikatos profilaktinių tikrinimų metas, tad, žadama, eilės pas odontologus tikrai sutrumpės ir apsilankymo nereikės taip ilgai laukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)