Kai kurių vaistų, papildų ir kosmetikos priemonių vaistinėse nebeliko dėl prasidėjusio karo Ukrainoje, nes jie buvo pagaminti Rusijoje ar Baltarusijoje.

Neliko nei vitamino C žirnelių, nei „Validolio“

„Prasidėjus karui Ukrainoje ir reaguojat į Rusijos bei Baltarusijos agresiją prieš Ukrainą, iš mūsų vaistinių tinklo išėmėme šiose šalyse pagamintas prekes.

Tai daugiausia buvo kosmetika (šampūnai, kremai) ir maisto papildams priskiriami „Validolis“, valerijono tabletės.

Šios prekės sudarė tik apie 0,2 proc. mūsų pardavimų. Jas išėmę užtikrinome analogiškų prekių asortimentą iš kitų šalių“, – portalą „Delfi“ patikino „Gintarinės vaistinės“ rinkodaros vadovė Irena Tėvelienė.

Irena Tėvelienė

Dalies rusiškų ir baltarusiškų vaistų nebeliko ir „Eurovaistinės“ tinklo vaistinėse. Tiesa, jie taip pat sudarė tik nedidelę asortimento dalį – vos 0,26 proc.

„Didžioji dalis jų buvo visiems pažįstami medikamentai, tokie kaip „Validolis“, aktyvintos anglies tabletės, vitamino C žirneliai. Visiems šiems medikamentams jau turime kitų šalių alternatyvas.

Taip pat turėjome keletą kūno tepalų ir gelių nuo skausmo, dantų pastos, tačiau labai nedidelius kiekius ir šioms prekėms kitų gamintojų alternatyvų taip pat vaistinėse visuomet buvo“, – nuramino „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė.

Vaistinėje

BENU vaistinių tinklo rinkodaros ir komunikacijos vadovė Rita Šelekaitė-Ivaškevičienė pasakojo, kad, prasidėjus Rusijos kariniams veiksmams Ukrainoje, iš prekybos išimti visi rusiški ir baltarusiški produktai.

„Iš asortimento išimtos prekės (daugiausia kosmetikos ir medicinos priemonės, maisto papildai) tesudarė apie 0,13 proc. pardavimų, taigi ir šias prekes besirinkusių klientų nepasitenkinimo nepastebime“, – džiaugėsi R. Šelekaitė-Ivaškevičienė.

Tarp alternatyvų – ir lietuviškos bei ukrainietiškos prekės

Išėmusios kai kurias rusiškas ar baltarusiškas prekes vaistinės, kaip minėta, savo klientams siūlo kitų gamintojų atitikmenis.

„Pavyzdžiui, aktyvintos anglies kapsules siūlome vietoje aktyvintos anglies tablečių, kurias išėmėme iš prekybos.

Hematogenus, kurių atsisakėme, pilnai pakeičia visuomet mūsų asortimente buvę Lietuvoje pagaminti hematogenai.

Vietoje iš prekybos išimtų eterinių aliejų taip pat jau visai netrukus pasiūlysime puikias alternatyvas“, – žadėjo BENU vaistinių tinklo rinkodaros ir komunikacijos vadovė.

Anot pašnekovės, alternatyvų teko ieškoti ne tik Rusijoje ir Baltarusijoje pagamintoms prekėms.

„Dėl suprantamų priežasčių, sutriko prekių, tokių kaip gerai žinomas „Validol“, tiekimas iš Ukrainos. Tačiau jam radome alternatyvą, kurią pradėjo gaminti čia pat – Lietuvoje“, – portalui „Delfi“ pasakojo R. Šelekaitė-Ivaškevičienė.

I. Tėvelienė taip pat pasidžiaugė, kad nebeparduodamiems vaistams buvo rasta puikių pakaitalų: „Nors išimtų prekių dalis tikrai buvo nedidelė bendroje apyvartoje, visoms buvo rastos alternatyvos, juolab, kad mes importuojame ir ukrainietišką produkciją, kuri savo kaina yra beveik ta pati ir gan panaši savo ypatumais išimtoms prekėms“.

Labiausiai pasigesdavo tam tikros kosmetikos

Paklausta, kurių vaistų klientai ypač pasigesdavo, „Gintarinės vaistinės“ atstovė sakė, kad dažniausiai tai būdavo tam tikra kosmetika, nes dalis žmonių prisiriša prie tam tikro prekinio ženklo.

„Pacientai taip pat dažnai klausdavo dėl "Validolio“ ir valerijono tablečių – šie klausimai dažniausi iš senjorų, nes dalis jų sunkiau priima staigius pokyčius“, – pastebėjo I. Tėvelienė.

Rolanda Lipnevičiūtė

R. Lipnevičiūtė pasidžiaugė, kad didžioji dalis klientų situaciją supranta ir mielai įsigyja alternatyvius medikamentus vietoje išimtų iš prekybos, kurių vaistinėse yra.

„Jeigu kyla klausimų, vaistininkas paaiškina, kodėl prekės nėra ir pasiūlo įsigyti alternatyvą – pasipiktinimo atvejų beveik nesame sulaukę“, – portalui „Delfi“ teigė „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)