Vaistinėje pastebima didesnis susidomėjimas greitaisiais koronaviruso testais, jų pastarosiomis dienomis įsigyjama net trečdaliu dažniau, lyginant su bendru gruodžio vidurkiu. Vaistininkai sako, kad klientai vis dažniau juos įsigyja ne tik sau, bet ir visiems šeimos nariams juos įsigyja ir namų vaistinėlei ar planuodami per šventes vykti pas artimuosius.

„Namuose atliekami testai prieš vykstant pas artimuosius, tikrai sveikintini, vis dėlto labai svarbu atkreipti dėmesį, kad plintant naujoms atmainoms jau galime būti užsikrėtę, tačiau testas to dar gali neparodyti. Vaistinėje įsigyti testai yra skirti savikontrolei, tačiau nereikėtų pamiršti vis tiek išliekančios rizikos“, – sako vaistininkė Vilmantė Uselienė.

Nors po praėjusių švenčių visi pasiilgę artimųjų ir šiais metais šventes planuoja sutikti jau labiau įprastai, vaistininkė V. Uselienė primena, prieš vykstant pas artimuosius įvertinti savo savijautą.

„Jeigu prastai jaučiatės, turite temperatūros arba galimai turėjote kontaktą su sergančiuoju, net jeigu ir jums neprivaloma saviizoliacija, verčiau likite namuose“, – sako vaistininkė.

Iki švenčių dar likus savaitei, labai svarbu ir tai, kaip išnaudosime šį laiką. Vaistininkė V. Uselienė sako, kad iki švenčių verčiau vengti masinių susibūrimo vietų, kur sunku laikytis saugaus atstumo ar neišvengtume daugybės nekasdienių kontaktų.

Eurovaistinė

Taip pat svarbu neatidėlioti koronaviruso vakcinacijos, ypač, jeigu jau atėjo laikas revakcinacijai, tai galite padaryti dar iki švenčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)