Gydytojai prašo, kad bent jau prieš Naujuosius metus žmonės neeksperimentuotų su savo organizmu ir nereikėtų jų gydyti ligoninėse, kurios ir taip braška nuo pacientų dėl koronaviruso.

„Mes jaučiame pacientų pagausėjimą. Dažniausiai padaugėja darbo šeimos gydytojams ir ambulatorinės grandies gydytojams. Tai reiškia, poliklinikose daugiau atsiranda pacientų, daugiau ateina pacientų skrandžio tyrimams“, – LNK žinioms kalbėjo LSMU Kauno ligoninės gastroenterologas Benas Sakalauskas.

Po gausių vaišių dažnas griebiasi tabletės. Tačiau žolininkas Marius Lasinskas sako, kad gelbėti skrandį nuo didelio kiekio maisto galima natūraliai, pavyzdžiui, pakramčius žolelių. Viena iš tokių – pelynas.

Pelynas

„[Nuo pelyno] gerėja virškinimas. Žmogus pasidaro linksmesnis, nes [pelynas] netgi raminantį poveikį turi. Prieš miegą galima truputėlį [pakramtyti]. Neskanu taip labai, bet verta išmėginti“, – šypsojosi M. Lasinskas.

Jeigu nenorite kramtyti žolelių, geriausia iš jų virti arbatas.

Gaurometis

„Kai persivalgai per šventes, būna rūgštingumas dažnai žmones kamuoja, tai gaurometis gali būti vienas iš geriausių pagalbininkų. Gerti pusvalandį arba valandą prieš valgį arba valandą–dvi po valgio“, – rekomendavo žolininkas.

O jeigu vaikui suskaudo pilvą, žolininkas į pagalbą patarė kviestis tris „princeses“.

„Mūsų „princesės“ yra melisa, mėta ir ramunėlė. Jas sumaišius lygiomis dalimis po šaukštelį stiklinėje vandens, dešimt minutėlių uždengus ir palaikius, jūs gausite nuostabią arbatą nuo pilvo skausmų“, – pamokė M. Lasinskas.

Raudonėlis

Kad skrandis nekentėtų nuo Naujųjų metų vaišių, galite lengvai pasigaminti ir patiekalus pagardinančius prieskonius, padėsiančius suvirškinti sunkų maistą. Čia į pagalbą ateina raudonėlis, kurį grūstuvėje galima pasismulkinti patiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)