Kaip reikėtų elgtis, kad natūraliai ir efektyviai pasisemtume vitamino D?

Dar pamiršote žodį „sveikai“. Iš principo tai nelabai suderinama, nes, jei norime vitamino D pasisemti natūraliai, turėtume valgyti daug jūros produktų ir degintis saulėje. Tokiu atveju išleisime daug pinigų jūros gėrybėms ir rizikuosime susirgti odos vėžiu. Visgi tie patys žuvų taukai ar vitamino D papildai yra kur kas sveikiau nei klasikinis odos čirškinimas po saule.

Sunku susikaupti. Ką galėtumėte patarti?

Vargu, ar rasime kokią organinę priežastį. Tai tikriausiai jūsų kasdienio darbo, dienos režimo sutrikimas. Bet bent jau pasidaryti tyrimus dėl tos pačios geležies atsargų ir skydliaukės sutrikimų – reikėtų.

Valerijus Morozovas

Svaigsta galva, buvo daryti tyrimai, bet jie nieko neparodė. Kodėl taip gali būti?

Galbūt todėl, kad nėra jokio tyrimo dėl galvos svaigimo priežasties nustatymo. Galvos svaigimo priežasčių gali būti labai daug ir tai gali būti visai ne neurologinės, ne galvos problemos. Tai gali būti mažakraujystė ar geležies trūkumas. Dažniausia priežastis būna visai mechaninė, kai tam tikras judesys išprovokuoja galvos svaigimą. Tokiu atveju reikia kreiptis į reabilitologus, kurie nurodys, kokius reikia daryti pratimus, jog svaigimo būtų išvengta.

Kiek laiko vakcina saugo nuo pneumokoko?

Jei esate jaunas, gražus ir sveikas bei neturite žalingų įpročių, teoriškai jos užtenka vienos visam gyvenimui. Jei turite kokių nors žalingų įpročių, pavyzdžiui, rūkote, jums reikėtų pasiskiepyti bent du kartus. Antras skiepas dažniausiai rekomenduojamas po 60-65 metų. Jei turite lėtinių ligų, dėl kurių rizika susirgti plaučiu vėžiu didėja, arba kažkokių imuniteto problemų, gali prireikti 3 skiepų kas 10 ar 15 metų.

Tabletės

Ar vaistus galima skaldyti, jei nėra griovelio tabletėje?

Oficialus atsakymas – ne. Praktinis atsakymas – aišku taip, nes jūs galite skaldyti bet ką, jei tik tas daiktas skaldosi. Bet, jei nėra griovelio, negalime tikėtis, kad ją padalinsime lygiai ir gausite dvi vienodas dozes, todėl tokį vaistą reikia vartoti atsargiai. Lygiai taip pat, jei nėra numatomas tabletės dalijimas į dvi puses, galite pažeisti apsauginę plėvelę ir vaistas pradės tirpti ne ten, kur jam reikia. Todėl tablečių be griovelio dalybomis geriau neužsiimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)