„Šis testas – tikra sensacija. Jis turi greitai ir paprastai pateikti atsakymą, ar nėščia, ar ne“, – pasakojo žurnalistė Madeline Zilch.

Naująjį nėštumo testą iš seilių sukūrė viena Izraelio kompanija. Jis veikia panašiai, kaip koronaviruso testas: įsidedi jo galiuką į burną kelioms sekundėms, tada įkiši į dėklą ir po 10 min. gauni atsakymą.

Apskaičiuota, kad metinė pasaulinė nėštumo testų rinka siekia daugiau nei 2 mlrd. eurų.

Beveik 70 proc. apklaustų moterų teigia, kad verčiau rinktųsi ne įprastą, o seilių testą.

Įmonės „Salignostics“ bendrasavininkis Guy Kriefas aiškino: „Jūs galite atlikti testą darbe, automobilyje, šalia vyro. Šio testo tikslumas siekia 96 proc.“

Moterims tokia naujiena skamba neįtikėtinai. Vienos mano, kad toks testas patogesnis, lengvesnis, kitos abejoja, ar nustatyti taip nėštumą įmanoma.

„Oho, aš neįsivaizdavau, kad tai veikia – seilės ir nėštumas“, – sakė viena kalbinta moteris.

Gydytojai tvirtina, kad tokie testai išties patikimi.

Gydytoja ginekologė Susanne Maurer paaiškino: „Nėštumo hormonų kiekis padidėja, praėjus maždaug savaitei po apvaisinimo. Jūs galite išmatuoti jį kraujyje, taip pat galite jį išmatuoti šlapime ir seilėse.

Manau, kad šis testas – puikus. Iškart pagalvojau apie greitąją pagalbą. Pavyzdžiui, greitosios medicinos pagalbos darbuotojas, norėdamas sužinoti, ar moteris nėščia, ar ne, gali paprašyti atlikti seilių, o ne šlapimo tyrimą“.

Planuojama, kad nėštumo testai iš seilių parduotuves pasieks jau kitąmet.