Leidinio idėja gimė per pirmąjį karantiną, kai visi jautėsi išsigandę, pasimetę, o ką jau kalbėti apie onkologinėmis ligomis sergančius pacientus – nežinomybė juos slėgė dar labiau. Tada ir buvo nuspręsta realizuoti jau kelerius metus ore plevenusią mintį – pradėti leisti krūties vėžiu sergančioms moterims žurnalą, kuriame jos galėtų rasti patikimos informacijos apie ligą, jos gydymą, o taip pat – apie gyvenimą su liga: mitybą, sportą, laisvalaikį, reabilitaciją ir daugelį kitų temų, kurias aptarti gydytojai ir slaugytojos labai dažnai tiesiog neturi laiko.

„Žurnalo idėja kilo jau ne pirmus metus bendraujant su krūties vėžiu sergančiomis moterimis, su jas gydančiais medikais, su vaistus joms kuriančiomis farmacijos kompanijomis. Akivaizdžiai matėme, kad susirgusioms moterims trūksta informacijos ir apie ligą, jos gydymą, ir apie gyvenimą su liga. Labai džiaugiamės, kad prabėgę metai patvirtino – toks žurnalas yra tikrai reikalingas ir pacientėms, jų artimiesiems, ir jas gydantiems medikams. Tai liudija nuolat besiplečiantis skaitytojų ratas, siūlomų temų spektras, klausimai apie tai, kada pasirodys kitas numeris“, – pasakojo žurnalo leidėjos Ieva Kašauskaitė–Petrauskienė ir Vaida Samuolytė.

Žurnalo „Rožinis gyvenimas“ pristatymas

Pasak pašnekovių, jei rengiant pirmąjį žurnalo numerį reikėjo gerai pasukti galvas, kokie klausimai būtų aktualūs, kur rasti pašnekovų, tai dabar to daryti nebereikia: žinomi Lietuvos onkologai padeda iškelti ir suformuluoti temas, straipsnių idėjų padiktuoja ir onkologinėmis ligomis sergančios moterys, beje, ir pačios sutinkančios tapti leidinio herojėmis, pasidalyti savo gyvenimo su krūties vėžiu istorija.

„Esame labai dėkingos mūsų žurnalo herojėms už jų atvirumą, nuoširdumą, dalijimąsi savo skaudžiais prisiminimais ir ateities viltimis. Taip pat sakome „ačiū“ medikams, kurie savo įtemptoje dienotvarkėje rado laiko mūsų žurnalui: temų generavimui, interviu, konsultacijoms. Jų – pacienčių ir medikų – pasitikėjimas mumis, jų geranoriškumas, palaikymas, pagalba – didžiausia paskata leisti dar ir dar vieną žurnalo numerį“, – sakė žurnalo leidėjos.

Nauji vaistai, naujos gydymo technologijos, rekomendacijos suteikia vilties tūkstančiams moterų, išgirstančių krūties vėžio diagnozę. Ši viltis, pasitikėjimas medikais ir savimi – tai pagrindinis daugelio „Rožinio gyvenimo“ temų leitmotyvas.

Žurnalo „Rožinis gyvenimas“ pristatymas

Žurnalas krūties vėžiu sergančioms moterims platinamas nemokamai, jis leidžiamas du kartus per metus. Pacientės gali jį rasti didžiosiose Lietuvos gydymo įstaigose, pacientų organizacijose: Vilniuje – Nacionaliniame vėžio institute ir pacientų organizacijoje POLA, Kaune – LSMU ligoninės Kauno klinikų Chemoterapijos dienos stacionare; Klaipėdoje – Šv. Pranciškaus Onkologijos centre, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Klaipėdos respublikinėje ligoninėje, Šiauliuose – Šiaulių respublikinės ligoninės Onkologijos klinikoje.

Ankstesnių žurnalo numerių straipsnius galima skaityti interneto svetainėje www.rozinisgyvenimas.lt, taip pat feisbuko paskyroje „Rozinis gyvenimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją