Nors ir ne visi teiginiai apie moterų orgazmą yra teisingi, štai keli jų, paremti moksliniais duomenimis. Orgazmas ne tik yra aukščiausias malonumo taškas, bet ir tam tikra papildoma nauda moterų sveikatai:

1. Stiprina dubens dugno raumenis

Dubens dugno raumenys išsidėstę aplink moters gimdą ir šlapimo pūslę, leidžia prireikus sulaikyti šlapimą.

„Tvirti dubens dugno raumenys padeda išvengti stresinio šlapimo nelaikymo, sustiprina makšties jautrumą bei leidžia mėgautis intensyvesniais orgazmais“, – sakė akušerė ginekologė Neely Elisha.

Nors Kėgelio pratimai yra efektyviausias būdas stiprinti dubens dugno raumenis, tam padeda ir orgazmai.

Orgazmas

„Orgazmo metu dubens dugno raumenys susitraukia ir apsipalaiduoja. Orgazmas gali prilygti trumpai Kėgelio pratimų sesijai“, – sakė licencijuota santuokos, šeimos ir sekso priklausomybės terapeutė Christene Lozano.

Dubens dugno raumenų stiprinimas gali leisti pajusti daugiau orgazmų. 2008 metais atlikta moterų apklausa atskleidė, kad silpni dubens dugno raumenys siejami su retais orgazmais ir sunkesniu susijaudinimu.

2. Neutralizuoja pomenopauzinį šalutinį poveikį

Kai moteris išgyvena menopauzę, jos organizme senkantis estrogeno kiekis mažina į makštį pritekančio kraujo kiekį. Dėl to nyksta išorinis makšties kanalo sluoksnis, makštis sausėja ir praranda elastingumą.

Vyresnių žmonių seksas.

„Reguliarūs orgazmai skatina kraujo pritekėjimą į šią sritį ir padeda labiau sutepti makštį, – sakė N. Elisha. – Abu šie veiksniai teoriškai padeda sumažinti su menopauze siejamą skausmą ir diskomfortą lytinių santykių metu.“

Tam, kad galėtumėte po menopauzės mėgautis seksu ir orgazmu, būkite pasirengusios ir naudokite lubrikantą.

„Orgazmai niekaip nelemia, kiek ar kaip greitai sutepamojo skysčio organizmas pagamina“, – sakė seksologė ir sertifikuota priklausomybės nuo sekso gydymo specialistė Molly Papp.

Neįrodyti teiginiai apie moterų orgazmus

Visgi egzistuoja daug teiginių apie moterų orgazmus, kurie nėra paremti jokiais įrodymais.

„Nėra paskelbta jokių mokslinių įrodymų, siejančių orgazmus su vaisingumu, spazmų mėnesinių metu sumažėjimu ar mėnesinių ciklo sureguliavimu, – sakė akušerė Peace Nwegbo-Banks. – Egzistuoja daugybė nuomonių ir spekuliacijų šia tema, tačiau niekas nėra moksliškai įrodyta.“

Štai keli teiginiai apie moterų orgazmus, kuriuos veikiausiai teko girdėti, ir kuriems įrodyti reikia... daugiau įrodymų.

1. Didina vaisingumą

Egzistuoja labai mažai įrodymų, kad orgazmai didina vaisingumą. Tačiau kai kurie nedidelės apimties moksliniai tyrimai susiejo seksą su vaisingumui padedančių medžiagų organizme padidėjimu.

2015 metais vieno nedidelio mokslinio tyrimo autoriai stebėjo lytiškai aktyvias ir nuo sekso susilaikančias moteris ir palygino, kaip seksas veikė jų imuninę sistemą ir vaisingumą. Jie nustatė, kad lytiškai aktyvių moterų organizme buvo didesnis kiekis antrojo tipo T-ląstelių kiekis. Šios ląstelės padeda moters organizmui priimti spermos ir augančio embriono buvimą. Toje pačioje moterų grupėje buvo fiksuojamas ir imunoglobulino G antikūnų, kurie kovoja su ligomis neveikdami gimdos ar apvaisinimo, padidėjimas.

Tačiau mokslininkai nefiksavo, ar sekso metu šios moterys patyrė orgazmą. Todėl negalima užtikrintai teigti, kad būtent orgazmai turėjo įtakos vaisingumui.

2. Reguliuoja mėnesinių ciklą

Kai kurie žmonės mano, kad orgazmai gali padėti reguliuoti moters mėnesinių ciklą. Jie remiasi idėja, kad mėnesinių ciklas ir kiaušidės yra susijusios su biologiniu laikrodžiu.

Tačiau mokslininkams dar nepavyko to įrodyti. Kol jie to nepadarė, vyraujanti mokslo nuomonė yra ta, kad „orgazmai negali padėti reguliuoti mėnesinių ciklo“, sakė Ch. Lozano.

3. Sumažina mėnesinių spazmus

Kai kas sako, kad orgazmai padeda sumažinti mėnesinių spazmus. Tačiau egzistuoja ir nuomonė, kad jie, priešingai, sustiprina skausmą.

„Orgazmai gali arba negali sušvelninti mėnesinių spazmų. Daugelis moteris yra patyrusios, kad endorfinų kiekio padidėjimas ir kraujo pritekėjimas lytiškai susijaudinus ir patiriant orgazmą gali sušvelninti mėnesinių spazmus. Tačiau daliai moterų spazmai tik dar sustiprėja, – sakė Ch. Lozano. – Be to, orgazmai gali sumažinti skausmą vieno mėnesinių ciklo metu, tačiau sustiprinti jį per kitą ciklą.“

Todėl orgazmų „gebėjimas“ palengvinti spazmus priklauso nuo žmogaus, ir net tokiu atveju gali būti juntamas nelabai dažnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)