STATUSAS: Paneigtas

PAAIŠKINIMAS: Vis labiau populiarėjant estetinei medicinai ir injekcinėms grožio procedūroms, Amerikos plastikos chirurgams kilo mintis, kad tos pačios procedūros gali būti taikomos ir genitalijoms. Taip atsirado palyginti nauja sritis – estetinė ginekologija.

Kalbant šia tema pasitaiko nemažai skeptiškų komentarų, tačiau pasauliniuose kongresuose estetinei ginekologijai skiriama labai daug dėmesio. Šių dienų moteris rūpinasi savo gyvenimo kokybe ir nori jaustis visapusiški gerai: atrodyti jauniau ir geriau, palaikyti puikią kūno būklę, nejausti diskomforto po natūralaus gimdymo, dėl amžiaus ar kitų priežasčių.

Estetinė ginekologija sprendžia daugybę intymios zonos problemų, todėl neabejotinai yra ne mados reikalas, o būdas pagerinti lytinio ir bendro gyvenimo kokybę. Jei gerai jaučiamės, esame visapusiškai sveikos, galime mėgautis visaverčiu gyvenimu ir būti laimingos. Pasauliniuose kongresuose ir konferencijose aiškiai įvardijamos problemos, apie kurias moterys nedrįsta prasitarti nei vyrui, nei draugei, nei gydytojui, todėl kenčia dešimtmečius. Ar bent numanot, kad moterys dažnai atsisako sporto (nes lytinių lūpų diskomfortas trukdo judėti) ir turi skausmingą seksualinį gyvenimą, o pasekmės – psichologinės ligos, skyrybos ir kitos problemos. Moterys turi gamtos dovaną gimdyti vaikus, bet tai nereiškia, kad su šia dovana turi būti atimta galimybė laisvai ir kokybiškai gyventi. Lytinė sveikata tiek pat svarbi kaip dantų higiena ar odos valymas.

Agnė Černičenko.

REZULTATAS: Po estetinių ginekologijos procedūrų moterims gali būti atkuriami nepatogumai po gimdymo, pavyzdžiui, šlapimo nelaikymas taip pat – sumažėjęs audinių tūris, kurio netenkame su metais lygiai taip pat, kaip ir veido audinių tūrio, pakoreguotos lytinės lūpos, atjauninta makštis atkuriant drėgmės balansą, ir pagerėjęs seksualinis gyvenimas. Po lytinių lūpų korekcijos (atkūrimo) hialurono rūgšties (HR) užpildais lytinėms lūpoms suteikiamos natūralios apimtys ir formos, kurios su laiku buvo prarastos. Injekcijos pagerina estetinį vaizdą, padidina elastingumą, drėgmę ir seksualinį jautrumą. Po makšties atjauninimo HR užpildais arba PRP (trombocitais papildyta plazma) padidėja makšties apimtis, stangrumas, elastingumas ir drėgnumas, dėl ko pagerėja bendras komfortas. Pvz., natūralios PRP injekcijos intymios zonos srityje pagerina intymios zonos būklę, sumažina sausumą, padidina jautrumą, gali pagerinti lytinio gyvenimo kokybę. Dėl tarpvietės randų, likusių po gimdymo, gydymo procedūros randas greičiau rezorbuojasi, yra mažiau jaučiamas ir esant skausmui ne toks skausmingas. Šlapimo nelaikymo ir pratekėjimo problemos, dažnai pasireiškiančios moterims po gimdymo ir menopauzės metu, taip pat sprendžiamos hialurono rūgšties injekcijomis.

Estetinė ginekologija.

PASTABA: Estetinė ginekologija skirta visoms moterims, susiduriančioms su intymios zonos pakitimais (išskyrus besilaukiančias ir maitinančias), tačiau dėl konkrečių procedūrų būtina pasitarti su šios srities specialistu ir konsultuojančiu gydytoju. Rekomenduojama pasidomėti, su kokiais produktais dirba gydytojas, ir būtinai laikytis rekomendacijų po atliktų gydomųjų procedūrų. Populiarėjant estetinei ginekologijai neabejotinai atsiras specialistų, kurie, išklausę tam tikrus kursus, bandys atlikti šias procedūras kosmetologijos kabinetuose. Nepamirškite, kad jas gali atlikti tik gydytojai licencijuotose gydymo įstaigose.

Šių dienų medicina – itin pažengusi. Galima atlikti daug korekcijų, kurios akivaizdžiai pagerina gyvenimo kokybę, todėl neverta gėdytis ir kankintis – verčiau pasikalbėti su savo ginekologu, plastinių operacijų chirurgu ar estetinės medicinos specialistu ir pasinaudojus šiuolaikinėmis medicinos galimybėmis džiaugtis visaverčiais gyvenimo malonumais.