1 taisyklė – atidžiai tikrinkite priemonių sudėtį 50–70 proc. visų pasaulio moterų savo odą apibūdina kaip jautrią. Tad, jai reikalinga ypatinga priežiūra. Vis tik, specialistė pabrėžia, kad, renkantis odos priežiūros priemones jautriai odai, nepakanka patikrinti, ar jose nėra dirgiklių. Prieš perkant produktus, vertėtų apie juos pasiskaityti, įsigilinti, kas iš tiesų tinka jūsų odai, rašoma pranešime spaudai.

„Priemonės turėtų būti papildytos tokiomis veikliosiomis medžiagomis kaip dekspantenolis ir glicerolis. Šios gamtinės kilmės medžiagos pagerina drėgmės lygį odoje. Idealus variantas – priemonės, papildytos tokia medžiaga kaip pH5 citrato buferis. Ji išsaugo natūralią odos pusiausvyrą“, – sako A. Vareikienė. Pašnekovė atkreipia dėmesį ir jautrią, tačiau jau brandžią odą, laikiną odos jautrumą gali sukelti hormoniniai pokyčiai, vaistai, stresas, netinkama mityba.

„Reikėtų rinktis bekvapes, ypač jautriai odai skirtas priemones, kurios turi kuo mažiau sudedamųjų dalių. Naudokite priemones be alkoholio, aukštos koncentracijos rūgščių – jas rinkitės iki tol, kol pagerės odos būklė. Venkite aštraus mechaninio šveitimo, dėkite daugiau puoselėjančių kaukių. Privaloma ir apsauga nuo saulės“, – sako grožio specialistė.

2 taisyklė – atkreipkite dėmesį, kaip plaunate veidą, ir nepamirškite odos raminti, svarbūs odos higienos įpročiai, tonizavimas. „Tai galima padaryti su jautriai odai skirtu toniku arba drungnu vandeniu. Vakare rekomenduojama naudoti švelnias, skystos konsistencijos valymo priemones, kurių pagrindo nesudaro muilas. Rinkitės tuos produktus, kurių sudėtyje yra raminančių medžiagų, pavyzdžiui, molio, levandų, kanapių, jūros augalų. Veido prausiklius naudokite tik vakare“, – rekomenduoja specialistė.

3 taisyklė – stebėkite savo odą. A. Vareikienė sako, kad svarbu stebėti savo odą ir pagal tai naudoti jai reikalingas priemones. Odai sujautrėjus, būtina į tai reaguoti ir rinktis būtent tokiai odai skirtus produktus, jautrumui praėjus – galima grįžti prie įprastos priežiūros rutinos. „Švarią odą ryte ir vakare drėkinkite ne komedogeniniu, neturinčio kvapiklių, arba vandens pagrindo drėkinamuoju kremu. Priklausomai nuo jūsų odos tipo, rinkitės kremą, emulsiją, serumą. Reguliariai tepkite jautriai odai skirtas priemones, kol sumažės jautrumas. Vėliau grįžkite prie jums įprastų produktų“, – sako A. Vareikienė.

Pasak specialistų, 80 proc. odos senėjimo ženklų sukeliami įvairių aplinkos faktorių, o ši linija apsaugo nuo taršos ir kitų neigiamų veiksnių. Siūlomi produktai kiekvienam odos priežiūros etapui – dieninis kremas, naktinis kremas, paakių kremas ir detoksikuojanti kaukė. Visa linijos produkcija praturtinta vitaminu C ir E bei feruline rūgštimi, kurios išskirtinumas – UV spindulių sukeltos žalos prevencija, pagalba odai apsisaugant nuo šviesos poveikio.

4 taisyklė – atidžiai rinkitės makiažo priemones. Specialistė pabrėžia, kad ne mažiau nei jautriai odos priežiūrai reikalingos priemonės, svarbu ir tinkami makiažo produktai. Ji siūlo atkreipti dėmesį į tai, ką ruošiamės tepti ant veido, nes prastos sudėties makiažo priemonės taip pat gali tapti vienu iš dirgiklių. „Naudokite bekvapį makiažo pagrindą, kurio sudėtyje nėra alkoholio. Jeigu renkatės birią ar kompaktinę pudrą, rekomenduoju pirkti mineralinę, kuri neturi kvapiklių“, – priduria grožio vaistinių vadovė.

5 taisyklė – stebėkite, kokioje vandens temperatūroje prausiatės. Pasak A. Vareikienės, jautrumą gali sukelti ir karštas vanduo, todėl praustis reikėtų žemesnės temperatūros vandeniu, duše ar vonioje vandeniu nesimėgauti per ilgai – ypač, jei jis yra kietas. „Odą rankšluosčiu sausinti reikia ne trinant, o tapšnojant. Taip pat svarbu naudoti švelniai veikiančias odos paviršių veikliąsias medžiagas arba dušo aliejus, gerti pakankamai vandens – tai ypač svarbu vyresnio amžiaus žmonėms. Odos jautrumą sumažinsite vengdami streso – reguliariai darykite mankštą, atsipalaidavimo pratimus. Nepamirškite odos reguliariai drėkinti“, – pataria „Eurovaistinės“ grožio specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)