Užtenka apsiprausti su vandeniu

„Pas ginekologą moterys ateina ne tik dėl kokių nors problemų, bet ir dėl profilaktinės patikros. Kartą per metus mes rekomenduojame tai padaryti. Apie higienos priemones klausimus girdžiu retai ir manau, kad moterys daugiausia pasitiki informacija, perskaityta internete“, – sakė akušerė ginekologė I. Šiaudinytė.

Pasak farmacininkės, atėjus į vaistinę visada rekomenduojama žiūrėti į prausiklio sudėtį, nes svarbu, kad jis būtų be kvapų, be spalvų. Kaina priklauso nuo to, kas ten būna įdėta.

Ieva Šiaudinytė

„Į vaistinę kreipiasi įvairaus amžiaus moterys dėl įvairių intymių problemų. Būna visokių atvejų: prausiamasi per daug, prausiamasi su muilu ar dušo želė. Jei į prausiklį įdėta kokia nors hialurono rūgštis, jis bus brangesnis. Labai gerai, jei į sudėtį įeina pieno rūgštis, nes ji svarbi mikrofloros palaikymui ir užtikrinimui, kad nesiveistų patologinės bakterijos. Alavijas, ramunėlė, medetka irgi labai naudinga“, – sakė farmacininkė.

Pasak ginekologės, sveikai moteriai kasdieninei higienai užtenka ir paprasto apsiprausimo su vandeniu. Jei yra kokios nors besikartojančios ligos ar įvairios būklės, galima pagalvoti ir apie prausiklius. Tačiau jei taip nėra, reikia tik tekančio šilto vandens.

Įklotai kasdien – nebūtina

„Didžiausia problema, kaip ir sakė vaistininkė, yra prausimasis su muilu ar dušo želė. Tai visiškai nerekomenduojamos priemonės intymiai higienai, jos priešingos rekomenduojamiems prausikliams. Prausiantis su muilu labai lengva sukelti patologijas, o naudos jokios. Jei moteris nori naudoti intymios higienos prausiklius, nors niekuo neserga, tą daryti tikrai gali. Bet tai nėra būtina“, – patarė gydytoja I. Šiaudinytė.

Per dieną užtenka vieno apsiprausimo, o esant menstruaciniam kraujavimui – dviejų. Sergant makšties gleivinės uždegimais moterys dažniausiai ima praustis dažniau, nes galvoja, kad taip padės sau. Vis dėlto taip darydamos tik dar labiau sau pakenkia, nes išplauna gerąsias bakterijas.

Kristina Staivė

„Renkantis įklotus reikėtų juos imti be kvapų, medvilniniu paviršiumi. Būtų labai gerai, jei jie būtų ekologiški. Dabar yra daug mitų ir ginčų, reikia juos nešioti kiekvieną dieną ar nereikia. Aš juos rekomenduočiau kasdien nešioti moterims, nelaikančioms šlapimo ir tais atvejais, kai pagausėja išskyros“, – pasakojo farmacininkė K. Staivė.

Pasak akušerės ginekologės, kiekvieną dieną nešioti įklotus sveikai moteriai nėra būtinybės. Iklotuose, ypač karštą vasaros dieną, atsiranda puiki terpė veistis bakterijoms, tad geriau tiesiog dažniau pasikeisti kelnaites.

Daugiau – žiūrėkite DELFI TV vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)