Portalas Brightside.me pateikia aštuonis požymius, pagal kuriuos suprasite, kokių vitaminų organizmui trūksta. Taigi pradžiai atsistokite prieš veidrodį ir įsižiūrėkite į save.

1. Slenka plaukai

Priežastis:

Trūksta vitamino B7. Gali būti, kad valgote per daug žalių kiaušinių. Žaliuose kiaušinių baltymuose yra vaidino, kuris trukdo organizmui įsisavinti biotiną.

Ką daryti: vartoti daugiau vitamino B7, valgyti daugiau migdolų, sojos pupelių, bulvių (virtų ar keptų) ir bananų.

2. Mėšlungis

Priežastis:

Jei dažnai sutraukia mėšlungis, vadinasi, jums trūksta kalcio, magnio ir kalio. Jų trūkumas galimas, jei aktyviai sportuojate, nes prakaituojant iš organizmo pasišalina daug mineralų.

Ką daryti: Valgykite daugiau daržovių (migdolų ir lazdyno riešutų), moliūgų, bananų ir obuolių.

3. Beria veidą

Priežastis:

Trūksta vitamino B7 (biotino). Mūsų organizmas gali prikaupti daug su riebalais įsisavinamų vitaminų (A, E, K, D), bet B grupės vitaminų atsargas organizme reikia nuolat papildyti.

Ką daryti: Vartokite papildų iš vaistinės, taip pat koreguokite mitybą. Valgykite daugiau grybų, bulvių, sūrio, virtų kiaušinių, špinatų ir žiedinių kopūstų.

4. Tirpsta galūnės

Priežastis:

Per mažai gaunate vitaminų B6, B12 ir B9 (folio rūgšties). Šie vitaminai labai svarbūs sveikų kraujo ląstelių gamybai, kurios aprūpina visas ląsteles deguonimi.

Ką daryti: Valgykite daugiau pupelių, citrusinių vaisių, jūros gėrybių ir paukštienos.

5. Beria rankas ir klubus

Priežastis:

Aknės tipo spuogeliai atsiranda dėl vitaminų A, D trūkumo ir dėl riebalų rūgščių stygiaus.

Ką daryti: Valgykite daugiau lašišos, riešutų. Nepamirškite vitamino A, kurio yra morkose ir saldžiosiose raudonose paprikose.

6. Pageltę akių baltymai

Priežastis:

Trūksta vitamino B12.

Ką daryti: Įtraukite į racioną daugiau šio vitamino šaltinių. B12 yra jaučių ir vištų kepenyse, piene, lašišoje, tune ir avienoje.

7. Jautrios dantenos

Priežastis:

Vitamino D trūkumas. Tyrimai parodė, kad žmonės, kuriems trūksta vitamino D, dažnai serga parodontoze.

Ką daryti: Kad dantys būtų sveiki, turite su maistu gauti kalcio, fosforo ir vitamino D. valgykite pieno produktų, rudųjų ryžių, pomidorų, pupelių, žuvies, citrusinių vaisių ir vynuogių.

8. Įtrūksta lūpų kampučiai

Priežastis: Lūpų kampučių įtrūkimai rodo, kad organizmui trūksta vitaminų B3, B2 ir B12, taip apt geležies, cinko.

Ką daryti: Valgykite daugiau paukštienos, žuvies (lašišos), kiaušinių, pupelių ir riešutų. Rekomenduotina derint šiuos produktus su vitaminu C, nes jis saugo nuo infekcijų ir padeda geriau įsisavinti geležį.

Labai svarbu įsidėmėti – visi minėti požymiai rodo, kad jums trūksta vitaminų, o jų galima gauti pakoregavus mitybą. Kita vertus, šie požymiai gali reikšti ir ligas. Pavyzdžiui, aknė gali būti ir alerginė reakcija, o galūnių tirpimas – kaklo problemų požymis. Visada patartina pirmiausia pasitarti su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)