1. Jūsų prisirišimo prie kurios nors dainos lygį lemia tai, ar ji susijusi su kokiu nors svarbiu jūsų gyvenimo įvykiu

Tai veikia visiems vienodai. Jums patinka tos dainos, kurios patinka, nes jūs jas atradote itin emocingu gyvenimo laikotarpiu ar pati daina yra apie panašią situaciją.

2. Kalbant apie muziką, ji gali jus taip paveikti, kad pakeisite savo nuomonę

Visi žinome, kad muzika turi didelę įtaką tiems, kurie jos klauso. Tačiau ta įtaka gali būti tokia stipri, kad gali netgi pakoreguoti tai, kaip jūs matote tam tikrus įvykius ir netgi tam tikrus savo gyvenimo aspektus. Tai įrodė Groningeno universiteto mokslininkų atliktas tyrimas.

3. Esate laimingiausi, kai leidžiate pinigus žmonėms, kurie jums rūpi

Netiesa, kad už pinigus laimės nenusipirksi. Mokslininkai įrodė, kad žmonės jaučiasi laimingesni nei įprastai, kai leidžia savo pinigus ne tik sau, bet ir kitiems.

4. Prisiminimai yra svarbesni nei materialūs dalykai

Tikrą laimę atrasite tada, kai turėsite patirties ir prisiminimų, kuriuos branginate. Net ir patys brangiausi daiktai nesuteiks jums to jausmo.

5. Šiais laikais žmonės labiau linkę į psichines ligas nei bet kada anksčiau

Turint omenyje greitį, kuriuo juda pasaulis, tikrai nieko nuostabaus, kad vis daugiau žmonių tampa psichinių ligų ir priklausomybės nuo narkotikų aukomis.

6. Išsaugoti ramybę gali padėti tam tikri religijos aspektai

Leidinyje „The American Psychiatric Publishing Textbook of Mood Disorders“ publikuotame tyrime daroma išvada, kad aktyviai medituojantys ir besimeldžiantys žmonės mažiau linkę į nerimą nei likusieji.

7. Kad būtumėt laimingi, reikia tam tikro pinigų kiekio

Tyrimais įrodyta, kad vidutiniam amerikiečiui reikia 75 tūkstančių dolerių (60 tūkstančių eurų) metinių pajamų, kad jis jaustųsi laimingas.

8. Nuotaika priklauso nuo to, kokioje kompanijoje esate

Jeigu jus supa pozityvūs žmonės, jūsų nuotaika taip pat bus pozityvi. Jeigu laiką leidžiate su negatyviais žmonėmis, jie jus nutemps ten, kur patys yra.

9. Su daugiausia streso susiduria žmonės nuo 18 iki 33 metų

Tai laikas, kai žmonės bando įsitvirtinti karjeroje, susimokėti už išsilavinimą ir sukurti šeimas. Tad visai nenuostabu, kad jie patiria daug streso.

10. Jeigu manysite, kad gerai miegojote, jūsų smegenys tuo patikės

Placebas išties kartais veikia. Jeigu norite jaustis energingi ir atsigavę, tiesiog tikėkite, kad gerai išsimiegojote.

11. Išmintingi žmonės negalvoja taip gerai apie savo protą kaip kvailiai

Tai vadinama Dunningo Krugerio efektu, kuriam įrodyti pakanka nueiti į bet kurios socialinės žiniasklaidos priemonės komentarų skiltį. Įsitikinsite, kad tai tiesa.

12. Kai kažką prisimenate, tikrojo įvykio išties neprisimenate

Iš tikrųjų galvojate apie ankstesnį kartą, kai aplankė tas pats prisiminimas. Tai paaiškina, kodėl nėra lengva prisiminti visko tiksliai taip, kaip buvo.

13. Esate objektyvesni, kai galvojate kita kalba

Čikagos universitete buvo atliktas tyrimas su Korėjos piliečiais ir paaiškėjo, kad jie gali objektyviai mąstyti tuomet, kai mąsto ne savo gimtąja kalba.

14. Kai kalbate apie savo tikslus, sumažinate galimybes juos pasiekti

Tai įrodyta pastaruosius aštuonis dešimtmečius trukusių tyrimų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)