Štai devyni vyrų dažniausia paminėti moterų trūkumai:

1. Kvailumas

Kvailumą įvardijo beveik visi, tačiau ką jie turėjo omenyje? Pasirodo, moterų kvailumas jiems yra neteisingai sudėlioti prioritetai: pavyzdžiui, supratimas, kad jeigu tu puikiai atrodai, tuomet nebūtina mokėti palaikyti pokalbį, turėti platų akiratį ir panašiai. Prie to paties vyrai priskyrė ir garsiąją moterišką logiką, kai neaišku, kaip po „brangusis, pasikvieskime svečių“ toliau seka ne „reikia svečiams nupirkti maisto“, o, pavyzdžiui, „eik į kirpyklą dabar pat“. Ir tokia moteris gali turėti tris aukštuosius ir direktorės pareigas. Vis tiek ji jiems kvaila ir tas kvailumas – pagrindinė problema.

2. Neadekvatus emocionalumas

Knygoje apie Harį Poterį vieno pavertimas kitu buvo laikoma sudėtingiausia magijos forma, tačiau moterys lengvai musę paverčia drambliu, o dramblį – nauju Žemės žemynu. Pretekstu gali tapti bet kas. Štai jums viena istorija: mergina automobilyje iškėlė skandalą, atidarė duris, iššoko iš mašinos ir puolė bėgti. Vyras, kaip priklauso geram vyrui, ėmė bėgti iš paskos, jį nutrenkė pravažiuojantis automobilis. Jeigu nebūtų bėgęs paskui, ji, ko gero, būtų įsižeidusi. Dabar sėdi prie jo lovos ligoninėje ir atvirai prisipažįsta, kad skandalas kilo dėl kažkokios smulkmenos. Tiesiog kilo noras šiek tiek pasiginčyti.

3. Staigi nuotaikų kaita

„Ką tik buvo linksma, o jau verkia!“ – stebisi apklausti vyrai. Nuo seno tai laikoma moters elgesio etalonu. Apie hormonus aiškinti beprasmiška. Taip, tikrai pasitaiko. Priežastys gali skambėti visaip: „Dieve, ką tik buvo taip gerai, kad buvo gėda prieš nelaiminguosius“ iki „buvo taip blogai, kad prisiminiau kaip man buvo blogai su buvusiuoju, apsiverkiau, nes gyvenimas keičiasi ir aš negaliu su juo suspėti, o iš esmės, viskas taip pat“. Išties, moterys – stichiškos filosofės. Pamatė negyvą paukštelį ir visa diena sugadinta, nes staiga susimąstė apie būties laikinumą.

4. Neaišku, ko jos nori

Greičiausiai tai kažkaip siejasi su antru ir trečiu punktais. Ką tik norėjo eiti išgerti vyno, vyras jai pasiūlė tai padaryti, o ji jau nebenori to vyno, nes tai yra duotybė, o jai norisi kažko tokio… nesuprantamo… kad tiesiog gera būtų… Arba ką tik laidė užuominas, kad nori ištekėti, vyras pasipiršo – tada ji puolė svarstyti apie karjerą, esą, ar ne per daug praras.

5. Priklausomybė nuo aplinkinių nuomonės

Čia Amerikos neatrasime – tyrimais įrodyta, kad moterys labiau linkusios prisitaikyti, todėl jos atidžiau įsiklauso į kitų nuomonę ir stengiasi ją atliepti. Ir jeigu nepavyksta, nusivilia. Štai tai ir varo vyrus iš proto. Darbe draugės pasakė, kad jai netinka naujas paltas? Lekiame naujo! Kažkas jai pasakė, kad būtinai reikia eiti į verslo administravimo kursus? Pirmyn! O kam bėgti, ar reikia tų kursų ir to palto, ji ir pati nežino.

6. Hipersocialumas

Moterys komunikabilesnės už vyrus. Kartais tai joms kiša koją. Pavyzdžiui, kai jos nori įsikišti į į visus pokalbius ir visur išsakyti savo nuomonę, kuri dažnai visai neteisinga, nes tiesiog jos neišmano to klausimo. Nusišypsoti ir patylėti moteriai dažnai sunku. Kai ji sustoja su visais pakalbėti, vyrą galiausiai tai pradeda erzinti. O moteris net nesupranta, kame slypi problema.

7. Nesugebėjimas prisiimti atsakomybės

Ilgą laiką mergaitėms buvo kalama, kad jos už nieką neatsakingos. Todėl moteris labai dažnai nesupranta, kad viskas priklauso nuo jos, kad būtent ji pati laiko gyvenimą savo rankose ir leidžia vieniems ar kitiems žmonėms už jo šiek tiek pasilaikyti. Kur kas maloniau suversti visa tai kažkam kitam. Netgi tai, kas vyksta su jos pačios kūnu – ne jos atsakomybės zona. Visi kiti kalti. Skanių tortų pardavėjai, bjaurus bosas, visi aplinkiniai… Tikra moteris visada ras priežastį, dėl ko ji yra fėja, o pasaulis – bjaurus, ir ji tikrai nekalta!

8. Suvaidintas silpnumas

Tai koreliuoja su ankstesniu punktu. Kai moteris prašo pagalbos – tai normalu. Kai vyras puola padėti – irgi. Kai moteris ištiesia butelį mineralinio tardama „Oi, negaliu atidaryti“, tai nervina. Gal bent pabandytum? Brangios moterys, jūs viską galite! O jeigu nenorite, taip ir pasakykite: „Nenoriu“.

9. Vertimas spręsti galvosūkius

Moterys iš kažkur turi tą stebinantį įsitikinimą, kad jeigu vyras myli, jis pats susipras, kas jai patinka, kas jai malonu, kas domina ir kas žeidžia. Bet jis nesusipranta. Jis neturi telepatinių gebėjimų. Netgi blogiau – geriausia ne pasakyti, o užrašyti ant popieriaus ir duoti paskaityti. Atleiskite, merginos, yra kaip yra. Jie yra vyrai, todėl teks išmokti kalbėti be užuominų, žodžiais, burna. Kitaip – kitaip juos varot iš proto!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (370)