Įvairios ligos Vytautą persekiojo jau nuo pat kūdikystės. Vytautas gimė su galvos vandene, vadinama hidrocefalija, kuri tęsėsi iki 6 metų. Vėliau, kaip pasakoja vyras, ši liga pati sustojo, skysčiai kauptis nustojo, bet liko deformuota kaukolė.

Neilgai trukus dėl nuolatinio šlapimo nenutekėjimo atsisakė kairysis inkstas.

„Jį pašalino, pašalindami medikai neišvengiamai užspaudė šlapimo takų nervą. Dėl to visam likusiam gyvenimui susigadino šlapinimasis. Nuo 2005 metų turiu naudoti kateterį“, – sakė V. Matusevičius.

Su vienu likusiu inkstu Vytautas pragyveno iki 22 metų. Tačiau dėl nuolatinių uždegimų jis nustojo funkcionuoti. Po dvejus metus taikytų hemodializių vyro būklė vis blogėjo, todėl teko galvoti, ką daryti toliau.

Vytautas Matusevičius

Padėti Vytautui atskubėjo jo tėtis, kuris 2014 metais liepos mėnesį padovanojo inkstą.

Guzelis kakle ilgai laikytas nepiktybiniu

Tačiau ir čia Vytauto bėdos nesibaigė. Praėjus vos 6 metams po inksto transplantacijos, gydytojai atrado kitą didelę ligą.

„Ant kaklo visą laiką turėjau nedidelį guzelį, jo išoriškai nematydavau, tik buvo galima užčiuopti. Kai pas gydytojus nuvykdavau eilinei apžiūrai, jį užčiuopdavo, bet sakydavo, kad čia padidėjęs limfmazgis. Sakydavo, kad galbūt dėl dantų, o gal šiaip dėl dažnų uždegimų. Taip ir galvojau, kol vieną dieną prasidėjo stiprus kūno silpnumas, pradėjo kristi svoris, guzelis vis didėjo“, – sakė pašnekovas.

Sunerimęs dėl savo simptomų vyras kreipėsi į medikus ir, atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad guzelis slepia naviką. Tad 2020 metais Vytautui buvo patvirtintas seilių liaukų vėžys.

„Iš pradžių buvo šokas, pasimetimas, bet kažko labai drastiško psichologiškai nebuvo, nes nuo vaikystės esu pripratęs prie įvairių diagnozių, pablogėjimų, pagerėjimų. Iš pradžių buvo labai nemaloni žinia, bet po to pradėjau domėtis, ką ir kaip daryti“, – kalbėjo Vytautas.

Vytautas Matusevičius

Vyrui teko atlikti operaciją.

„Buvo pasakyta, kad reikia skubiai operuoti, taip ir buvo padaryta, dabar skirtas stebėjimas. Galimai teks operuotis dar kartą, nes navikas niekur neišnyko“, – sakė pašnekovas.

Vytautas sako, kad turi tiek daug įvairių negalavimų, kad atsiradus naujiems simptomams medikams jau sunku pasakyti, dėl ko jie kyla.

„Nuo nuolatinių vaistų vartojimo atsiradę pakitimų, kraujo tyrimai vieną dieną geresni, kitą dieną vėl kažkas atsiranda“, – sakė vyras.

Nors lovos režimo nėra, bet fizinis judėjimas – labai ribotas.

„Vis tiek stengiuosi, judu, nors patiriu skausmus, reikia operuoti ir venas. Kiek pajėgiu, tiek judu, nes gulint kartais jautiesi dar blogiau. Turiu nustatytą sunkią negalią“, – kalbėjo Vytautas.

Su ligomis vyras stengiasi susitaikyti, tačiau didžiausi sunkumai – finansai. 33 metų Vytautas negali dirbti, gauna tik šalpos išmoką, kuri nesiekia nei 400 eurų. O išlaidų – daug.

Vytautas Matusevičius

„Pats moku kompensuojamų vaistų priemokas, taip pat perku daugybę vaistų, kurie nėra kompensuojami, bet reikalingi žarnyno, skrandžio veiklai, daugybę papildų. Turiu daug pirkti medicininės paskirties priemonių, kateterių, nes jų reikia didelio kiekio, o kompensuojama per mažai. Per mėnesį visiems šiems dalykams reikia daugiau nei 500 eurų“, – sakė Vytautas.

Vyras pasakoja, kad tai, jog gaunamų pinigų niekaip neužtenka net gyvybiškai svarbiems poreikiams, pamatė prieš porą metų. Tą kartą galvojo, ką daryti. Viena iš idėjų buvo įsteigti savo paramos fondą, kur neabejingi žmonės galėtų prisidėti prie išgyvenimo išlaidų.

Norėdami padėti Vytautui, tai galite padaryti čia:

Vytauto Matusevičiaus paramos fondas

Įmonės kodas: 306115838

Buveinės adresas: P. Butlerienės g. 11-2, Marijampolė.

Tel. +37069025339

El.paštas: vytautofondas@gmail.com

Paramos gavėjo sąskaita: LT657044090103509227

Pervedant paramą mokėjimo paskirtis: PARAMA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją