„Liga dažniausiai pasireiškia 35–50 metų vyrams. Deja, labai dažnai ši liga lieka laiku nediagnozuota arba, net ir tinkamai gydant, vyrus kamuoja mėnesius ar net metus“, – pastebėjo Antakalnio poliklinikos gydytojas urologas Marius Anglickis.

Portalo „Delfi“ skaitytojams gydytojas papasakojo apie lėtinio prostatito priežastis, požymius, gydymo būdus ir kas paūmina šią ligą.

Lėtinis prostatitas – kas tai?

„Lėtiniu prostatitu liaudyje vadinamas lėtinis dubens skausmas, sukeliantis daugybę problemų ne tik pacientui, bet ir gydytojui. 

Vyro prostata yra bene labiausiai įvairiais mitais ir legendomis apipintas organas. Pagrindinė jos funkcija yra gaminti sekretą, atskiedžiantį spermatozoidus. 

Jauno vyro prostata sveria vos 15–20 gramų, tačiau labai dažnai šis nedidelis organas gali labai apkartinti vyrų gyvenimo džiaugsmą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)