Gali būti ankstyvas širdies ir kraujagyslių ligų pranašas

Erekcijos sutrikimų priežastys gali būti ir fizinės, ir emocinės. Kaip pasakojo „Antėjos laboratorijos“ gydytojas urologas Gediminas Platkevičius, emocinės priežastys gali būti įvairios ir kiekvienam žmogui individualios, tačiau dažniausia priežastis yra stresas.

„Tai gali būti kasdieninėje veikloje patiriamo streso rezultatas, arba pats lytinis aktas gali būti stresą kelianti situacija vyrui dėl ankstesnių neigiamų patirčių. Kitos emocinės priežastys, kurias svarbu paminėti, yra depresija ir tam tikros psichiatrinės ligos, santykių problemos su antrąja puse.

Įprastai, kai jaučiamas psichogeninis sujaudinimas, lytinis potraukis, smegenys perduoda impulsą tolimesniems procesams kūne, kurie lemia erekcijos atsiradimą. O anksčiau minėtos priežastys gali trukdyti vykti fiziologiniams procesams smegenyse, kurie lemia erekcijos suprastėjimą“, – sakė G. Platkevičius.

Kartais priežastys gali slypėti net ir darbe, kai vyras jame patiria daug streso, o galiausiai tai pasireiškia sutrikusia erekcija. Visgi, pasak gydytojo, pirmiausia pacientas turėtų būti įvertintas dėl galimų kitų organinių priežasčių.

Ne tik emocinės, bet ir fizinės priežastys gali padaryti didelę įtaką suprastėjusiai erekcijai. Šis sutrikimas gali pranešti apie sunkias ligas, į kurias negalima numoti ranka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją