Gamintojas „BioNTech ir Pfizer“ pirmadienį pristatė 63 180 „Comirnaty“ vakcinos dozių, farmacijos kompanija „Janssen Pharmaceutica“ trečiadienį atgabeno 4800 „Janssen“ vakcinos dozių, o „AstraZeneca“ penktadienį atsiuntė 36 000 „Vaxzevria“ vakcinos dozių.

Gamintojas „Moderna“ šią savaitę pristatė dvi vakcinų siuntas: 8400 ir 10 000 „Spikevax“ vakcinos dozių.

Naujos siuntos saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms skirstomos anksčiau gamintojų pristatytos vakcinos.

Medikų skiepijimas trečiąja vakcinos nuo koronaviruso doze Kauno klinikose

Vakcinos paskirstomos savivaldybėms, atsižvelgiant į jų gyventojų skaičių ir skiepijimo tempą. Savivaldybės yra iš anksto informuojamos apie joms planuojamus paskirti vakcinų kiekius, kad galėtų sklandžiai organizuoti skiepijimą.

Pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos gyventojai gali registruodamiesi internetu www.koronastop.lt arba telefonu 1808. Kiekvieną ketvirtadienį visos Lietuvos savivaldybės kviečia skiepytis be registracijos. Vakcinaciją „gyva eile“ vykdo ir Nacionalinio kraujo centro mobilūs vakcinacijos punktai.

SAM duomenimis, viena arba dviem vakcinos dozėmis Lietuvoje jau paskiepyta 1,71 mln. gyventojų, arba 61,4 proc. visuomenės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)