Daugeliui gerai žinomi česnakai – viena paprasčiausių natūralių priemonių profilaktikai nuo ligų, tačiau netinkamai juos vartodami galite nesulaukti tinkamo efekto, rašoma pranešime spaudai.

„Reikia atsiminti, kad tai gana „agresyvus“ augalas. Tai, kad jūs du kartus prakandę tą skiltelę prarysite, tikrai nepadarys ženklios profilaktikos, – sako D. Barkauskas – Užtenka ir trečdalio skiltelės, bet ji turi būti labai smulkiai supjaustyta, ir kramtant reikėtų ją ilgai laikyti burnoje – tam kad visi eteriniai aliejai, bioaktyvios medžiagos pasklistų nosiaryklėje.“

Kita gera priemonė – arbata su medumi ir imbieru. Tačiau, kad medus turėtų savo poveikį arbatą svarbu gerti ne per karštoje temperatūroje. Pasak olimpinės rinktinės gydytojo D. Barkausko, taip pat svarbu neapleisti savo kūno ir grūdintis.

Plačiau apie česnakų, arbatos naudojimą ir grūdinimosi pratimus specialistas papasakojo TV laidos apie sportą ir sveikatą „Lietuvos mokyklų žaidynės" rubrikoje „Nekvieskite daktaro":

Jei vis dėlto nepavyko išvengti ligos ir apsirgote, svarbu žinoti kaip išvengti, kad Jūsų virusinė infekcija neužkrėstų aplinkinius.

„Jei turite temperatūros, jei sloguojate, čiaudėjate, pirmiausia patarčiau likti namie. Nesvarbu, kas lauktų jūsų moksluose, kokie darbai bebūtų įdomūs ar labai reikalingi - gerbkite kitus ir gerbkite save“, – pabrėžia D. Barkauskas.

Vis dėlto, jei mokslų ar darbų niekaip neišeina atidėti, reikėtų žinoti kaip elgtis viešose vietose.

Nusičiaudėjus į delnus ir jais palietus durų rankenas ar pasisveikinus su kito žmogumi virusas turi labai daug šansų išplisti.

„Jei tokią apkrėstą ranką pagriebėte, paspaudėte, pasisveikinote, patrynėte sau panosėje ar patrynėte akį, aplink lūpas – žinokite, kad tą virusą jūs jau turite", – tikina gydytojas.

Norint išvengti viruso plitimo čiaudėti reikėtų į alkūnę arba naudoti paprastas higienines kaukes, kurios populiarios Rytuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)