Nuolatinis miežis

Jeigu jums nors kartą buvo iškilęs miežis, tikrai pažįstate tą skausmą ir sudirgimą, kurį jis sukelia. Miežis ant akies voko iškyla užsikimšus riebalinei liaukai. Miežis paprastai praeina per kelias dienas, tačiau kai kuriais atvejais jis gali sukelti didesnių nepatogumų.

Jeigu miežis dažnai kyla toje pačioje vietoje arba ilgai neišnyksta, tai gali būti riebalinės liaukos karcinomos simptomas. Jeigu pastebėjote, kad miežis negyja arba vis kartojasi toje pačioje vietoj, kreipkitės į gydytoją.

Antakiai gali retėti dėl daugelio priežasčių: amžius, stresas, maistinių medžiagų stoka. Dar viena galima priežastis – židininis nuplikimas (Alopecia areata). Tai autoimuninė liga, kuria serga ne daugiau nei 0,1 proc. gyventojų.

Tačiau labiau tikėtina antakių slinkimo priežastis yra ūmus skydliaukės hormonų trūkumas, kuris ekstremaliais atvejais gali sukelti visišką nuplikimą. Tad jeigu jums slenka plaukai, vertėtų apsilankyti pas gydytoją ir išsitirti skydliaukę.

Neryškus vaizdas

Dauguma mūsų daug laiko praleidžiame prie kompiuterio ekrano darbe ar namie, dėl ko matome neryškiai. Šiais laikais tokia situacija yra tokia dažna, kad net buvo sukurtas specialus medicininis terminas šiai problemai apibūdinti – skaitmeninė akių įtampa arba sausų akių sindromas. Jeigu atpažįstate šiuos simptomus, pasikonsultuokite su gydytoju.

Aklosios dėmės

Visuomet baisu pastebėti, kad jums žiūrint atsiranda „aklųjų dėmių“. Tai gali būti migrenos su aura simptomas, ypač jeigu taip pat pastebite mirksinčių taškų ar banguotų linijų. Paprastai tokie taškai išnyksta kartu su galvos skausmu.

Jeigu jūs taip pat patiriate kažką panašaus, kreipkitės į gydytoją.

Visiems būna metas, kai mūsų akys tarsi mus išduoda. Mes jas patriname ar kelis kartus pamirksime, ir mūsų regėjimas vėl tampa aiškus. Tačiau jeigu nuolat jaučiate, kad akys tarsi tinsta, tai gali būti autoimuninės Greivso ligos simptomai. Ji išsivysto, kad skydliaukė yra per daug aktyvi.

Šios ligos atveju gali būti sunku užsimerkti. Jeigu jaučiate kažką panašaus, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Mes kasdien žiūrime į veidrodį, todėl tokia problema mums tikrai nepraslystų pro akis. Pageltę akių obuoliai signalizuoja apie kepenų veiklos sutikimą. Tai taip pat gali būti susiję su tulžies veikla, o konkrečiau, su jos latakais. Todėl neignoruokite pageltusių akių obuolių.

Neryškus matymas sergant diabetu

Diabetu sergantys žmonės turėtų ypatingai rūpintis savo sveikata. Ir regėjimas yra vienas iš esminių dalykų. Tokiems žmonėms gresia diabetinė retinopatija – būsena, kai pažeidžiamos akių kraujagyslės tinklainės audinyje. Dėl to žmogus gali matyti lyg per debesį. Kilus tokiai problemai, žmogus nedelsdamas turėtų kreiptis į gydytoją.

Prastas regėjimas ar regos netekimas

Bet koks matymo pakitimas yra pavojaus skambutis, į kurį būtina nedelsiant reaguoti. Jeigu pastebėjote, kad staiga pablogėjo matymas, matote lyg per rūką ar kartais regėjimas dingsta, nedelsdami kreipkitės medicininės pagalbos, nes tai gali būti pirmieji insulto požymiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)