Ji be abejo turėjo pastebėti šį defektą, kai rinkosi ir matavosi nuotakos apdarus. Deja, kaip rašoma „New Zealand Herald“, užgriuvus besirengiant vestuvėms būdingiems rūpesčiams ir apsėmus svarbios akimirkos laukimo jauduliui tas menkutis netobulumas visiškai pasimiršo.

Kaip vėliau paaiškėjo, tąsyk ignoruota dėmelė buvo pirmasis odos vėžį prognozuojantis ženklas.

Ilgainiui dėmelė pradėjo kelti D. Crofts įvairiausių problemų: prausiantis po dušu ji imdavo kraujuoti, o vėliau ant jos užsitraukdavo šašas. Deja, atsirasdavusi žaizda taip ir nesugydavo. Nors ištisus metus ant 41-erių metų moters odos išryškėjusi žymė ir nesiplėtė, ji ir nenyko.

Tada D. Crofts, aišku, to nežinojo, bet, JAV onkologinių ligų tyrimų asociacijos (ACS) duomenimis, nuolatinės žaizdelės yra vienas iš pagrindinių bazinių ląstelių karcinomos simptomų. Tokios žaizdelės gali šlapiuoti, ant jų gali būti kartkartėmis užsitraukiančių sričių, jos paprastai nesugyja, o jei trumpam ir sugyja, netrukus vėl atsiveria.

Metus prasikankinusi D. Crofts nutarė kreiptis į medikus. Ją ištyrę gydytojai diagnozavo bazinių ląstelių karcinomą. Odos vėžio fondo duomenimis, ši vėžio forma yra dažniausiai pasitaikanti odos vėžio rūšis. D. Crofts prisimena, kad sužinojusi savo ligą labai persigando ir puolė į paniką. „Vien žodis „vėžys“ kėlė siaubą“, – pasakoja moteris.

Tada kilusį nerimą kiek numaldė gydytojų paaiškinimas, kad vėžines ląsteles galima pašalinti chirurginiu būdu, taigi, chemoterapijos gali ir neprireikti.

D. Crofts buvo atlikta operacija: pritaikius vietinį nuskausminimą nuo odos buvo pašalintas pažeidimas. Ant krūtinės liko didžiulis randas. Nuo to laiko jai buvo atlikta ne viena papildoma operacija, nes teko šalinti ant kaktos, nugaros ir krūtinės atsiradusias žymes.

Kaip teigia D. Crofts, apie tai, kad odos vėžiu serga nuo 2007-ųjų, neleidžia pamiršti vestuvinės nuotraukos. Žvelgdama į jas moteris suvokia, kad, nereikšminga smulkmena, dėl kurios neatrodė verta gadintis šventinės nuotaikos, kaip vėliau paaiškėjo, buvo rimtą ligą prognozuojantis ženklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)