Silikono slėnio verslininkas „Business Insider“ papasakojo išleidęs 300 tūkstančių dolerių (273 tūkstančius eurų) tyrimui, kurio tikslas optimizuoti jo kūno ir proto veiklą.

D. Asprey yra „Bulletproof Coffee“ įkūrėjas. Tai multimilijoninė kompanija, pardavinėjanti kavos gėrimą su nesūdytu sviestu ir iš kokosų spaudžiamą aliejų „Brain Octane“.

„Mano tikslas gyventi iki 180 metų ir daugiau“, – sako D. Asprey.

Verslininkas tiki, kad jo maži kasdieniniai pasirinkimai leis pasiekti ambicingą tikslą. Jam pasiekti jis pasinaudos visomis būtinomis priemonėmis. D. Asprey priklauso vis stiprėjančiam „biohakerių“ judėjimui, kurio nariai (daugiausia tai stipriosios lyties atstovai) naudojasi mokslo duomenimis, siekdami tapti „superžmonėmis“.

Kelių savaičių laikotarpyje D. Asprey atidarys „Bulletproof Labs“ – tai laboratorija Kalifornijos valstijoje, Santa Monikoje, kur šio judėjimo nariai galės išbandyti „biohakerystę“. Iš esmės tai yra specialios įrangos naudojimas siekiant sustiprinti savo imuninę sistemą, pakelti organizmo energijos lygį ir padėti sau ilgiau gyventi.

Tad kaip gi atrodo eilinė žmogaus, kuris nori pergudrauti mirtį, diena?

Rytais D. Asprey telefoną palieka įjungęs skrydžio režimu.

Prieš eidamas į lovą jis perjungia savo mobilųjį telefoną į skrydžio režimą ir jį palieka tol, kol ryte savo dvi atžalas nuveža į mokyklą.

„Jūsų nervų sistema tyko perspėjimo signalų, – aiškina vyras. – Kai jūsų telefonas įjungtas, gaunate elektromagnetinius dažnius, kurių jums visai nereikia“.

Kai D. Asprey nubunda, pasidaro sau, savo žmonai ir vaikams gėrimą „Bulletproof Coffee“. Jis tikina, kad šis gėrimas suteikia jiems visiems energijos pradėti naują dieną. Ši kava jam atstoja ir pusryčius.

Tiesa, vyro teiginiai apie „Bulletproof Coffee“ teigiamą poveikį sveikatai sulaukė skeptiškų vertinimų. Kiek anksčiau šiais metais Brentas Rose’as iš technologijų ir mokslinės fantastikos tinklalapio Gizmodo nuvainikavo didžiąją dalį šios kavos pažadų, įskaitant ir tai, kad šis gėrimas nuolat degina riebalus ir padeda atsikratyti alkio.

Nepaisant visko, D. Asprey tiki, kad „Bulletproof Coffee“ pažadina jo medžiagų apykaitą ir apsaugo jį nuo nuolatinio noro užkandžiauti.

Rytmetinės rutinos vyras neįsivaizduoja be dar kelių „biohakerystės“ praktikų. Pavyzdžiui, dešimt minučių trunkančio gulėjimo po ultravioletinių spindulių lempa (pasak jo, tai sulėtina senėjimo procesus), stovėjimo ant „biovibracijos platformos“, kuri vibruoja 30 kartų per sekundę (pasak D. Asprey, tai degina kalorijas) ar stovėjimo savo krioterapijos kameroje, kuri maždaug dvi minutes leidžia iki itin žemos temperatūros azoto atšaldytą orą (pasak jo, tai sumažina raumenų uždegimus).

Kadangi krioterapija dar menkai ištirta, įrodymai apie jos poveikį yra prieštaringi. Kaip teigia Emily Sohn iš „The Washington Post“, atšaldymas iki itin žemos temperatūros stabdo organizmo gebėjimą atsigauti ir sustiprinti mažyčius įtrūkimus, kurie atsiranda raumenų audiniuose intensyviai sportuojant. Kiti mokslininkai ginčijasi, kad krioterapija mažina raumenų skausmus, treti teigia, kad tai visiškas placebas.

Darbo dienos eigoje D. Asprey planavimą palieka asistentui.

Turimas asistentas padeda D. Asprey nešvaistyti laiko ir nesukti galvos apie dienotvarkę, o tai, pasak verslininko, padeda padidinti jo darbingumą. Jis stengiasi sumažinti per dieną būtinų priimti sprendimų skaičių.

„Neturiu planuoti ir įsiminti savo kalendoriaus, – aiškina D. Asprey. – Viskas, ką turiu padaryti – vykdyti jį“.

Jis visada dienos eigoje ima pertrauką treniruotei.

D. Asprey mano, kad treniruočių tikslas – versti kūną tobulėti ir keistis. Kartą per savaitę jis skiria laiko intensyviai treniruotei, nes yra įsitikinęs, kad darant tai kasdien organizmas nespėja visiškai atsigauti iki kitos treniruotės.

D. Asprey intensyviosios treniruotės neapsieina be svorių kilnojimo, sprinto, individualaus dviračio mynimo trumpą laiką. Jo dviratis prijungtas prie deguonies kaukės, kuri per penkiolika treniruotės minučių tiekia jam įvairius deguonies kiekius.

„Tai tikrai intensyvu, nes treniruojiesi be pakankamo deguonies kiekio, o paskui treniruojiesi su daug deguonies“, – sako vyras ir priduria jaučiantis, kad tokia treniruotė suteikia jam daugiau energijos.

D. Asprey laikosi griežtos dietos be užkandžiavimo.

„Jeigu jūsų organizmas nori užkandžiauti, paskutinio valgio metu buvo kažkas blogai“, – neabejoja jis.

D. Asprey mitybos plane numatyta daug daržovių ir mažai glitimo, cukraus, ankštinių augalų ar pieno produktų. Per priešpiečius jis suvalgo pilną lėkštę daržovių (jas jis surenka iš savo paties ekologinio ūkio) ir avokadą, arba salotas su morkomis ir pankoliais, užpiltas namuose gamintu padažu iš avokadų, alyvuogių aliejaus, žolelių ir jo patentuoto aliejaus „Brain Octane“.

Pietums jis ir vėl valgo pilną lėkštę daržovių su 120 gramų mėsos ar krakmolingų produktų, tokių kaip ryžiai, saldžiosios bulvės ar moliūgai.

Jis seka savo miegą, kuris trunka apie šešias valandas per naktį

Paprastai D. Asprey naktį miega šešias valandas ir dvi minutes. Naktį prieš pokalbį su žurnalistais vyras miegojo vos keturias valandas, nors paprastai stengiasi miegoti septynias valandas per naktį.

„Sveikiems žmonėms miego reikia mažiau, – įsitikinęs vyras. – Kalba eina ne apie trumpesnį miegą, o apie aukštesnės kokybės miegą ir sugebėjimą greičiau atgauti jėgas“.

Norint pasiekti tokią geriausią įmanomą miego kokybę, jis užtamsina savo miegamąjį užuolaidomis, kurios nepraleidžia šviesos iš gatvės. S. Asprey taip pat negailėjo pinigų aukštos kokybės čiužiniui. Dar jis stebi oro kokybę savo miegamajame (pasak jo, prastos kokybės oras trukdo miegoti) ir tris minutes prieš miegą guli ant miegą skatinančio kilimėlio. Šis kilimėlis primena akupunktūros principą, tik adatos nepraduria jo odos. Kilimėlis turi smaigalius, kurie spaudžia specialius taškus jo nugaroje.

Prieš pat ėjimą į lovą D. Asprey atvėsina savo namus iki 68 laipsnių Fahrenheito (20 laipsnių Celsijaus). Vyras įsitikinęs, kad tokia temperatūra yra optimali miegui. Daugelio mokslinių tyrimų duomenimis, greitai užmigti ir giliai miegoti padeda termostato nustatymas iki 18 laipsnių Celsijaus.
Svarbiausia jo kasdieninės rutinos dalis vyksta vakare. D. Asprey įvardija tris dalykus, už kuriuos jis yra dėkingas, nes tai, pasak vyro, įžemina jį, ir padeda jo organizmui funkcionuoti pačiu aukščiausiu įmanomu režimu.

„Mano kūnas reaguoja į mano kasdieninę rutiną tarsi lenktyninis automobilis. Kai turite aukščiausios klasės automobilį, jūs tik paliečiate akceleratoriaus pedalą ir jis tiesiog važiuoja, – aiškina D. Asprey kelis kartus sukosėdamas. – Ką tik nurijau vandenį ne į tą gerklę. Tam biohako dar neradau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)