Drąsus merginos poelgis akimirksniu pavertė ją visų žvynelinės kamuojamų žmonių idėjine lydere.

Jauna moteris ne tik įkėlė nuotraukas, bet ir aprašė išties nemalonų niežulį pažeistos odos vietose, rašo „The Daily Mail“.

Prieš trejus metus 23-ejų metų Judith Duncan buvo diagnozuota lėtinė autoimuninė liga žvynelinė (dar vadinama psoriaze).

Sergant šia liga ant odos atsiranda raudonų balkšvais žvynais aptrauktų dėmių. Žvyneline serga maždaug du procentai pasaulio gyventojų.

Daugelis ligos kamuojamų individų savo būklės drovisi ir stengiasi užmaskuoti ją, pavyzdžiui, kosmetinėmis priemonėmis.

Tačiau J. Duncan atsisakė kosmetikos ir net atvirai pademonstravo odą darkančius pažeidimus.

Toks jos poelgis – tai atsakas į įkyrėjusią aplinkinių reakciją ir nuolat laidomas pastabas jai dirbant drabužių parduotuvėje. Nuomonę, kad tokioje vietoje dirbantys žmonės turi atrodyti atitinkamai, ji girdėjo ne kartą.

„Man teko aptarnauti vieną moterį. Mačiau, kad ji negali atitraukti žvilgsnio nuo mano kaktos. Galop klientė pirštu parodė į dėmių nusėtą kaktą ir pasakė: „Maniau, kad norint čia dirbti reikia gražiai atrodyti.“ Jos žodžiai mane pribloškė“, – pasakoja J. Duncan.

Mergina prisipažįsta supratusi, kad turi dvi išeitis: leistis būti žlugdomai arba atrėžti, kad žvynelinė visiškai nesumažina jos, kaip asmenybės, vertės, nedarko jos išvaizdos ir negali būti vienintelis apie ją spręsti leidžiantis bruožas.

Inverklaide (Škotijoje) gyvenančiai J. Duncan diagnozė buvo nustatyta tada, kai ji, dar besimokydama universitete, rašė mokslinį darbą.

Gydytojai ją informavo, kad liga greičiausiai prasidėjo dėl patiriamo streso ir turėtų savaime pranykti. Deja, laikui bėgant odos būklė tik blogėjo.

„Kai man pranešė diagnozę, apie ligą nė nebuvau girdėjusi, todėl pasijutau kaip vienintelis planetos gyventojas, sergantis prakeiktąja žvynelinė, – prisimena J. Duncan. – Taip įnirtingai slėpiau nelemtą ligą, kad daugelyje nuotraukų matyti tik pusė mano veido.“

„Pirmasis žvynelinės sukeltas pažeidimas atsirado kaktos viduryje. Vadinasi, nebuvo būdo šiai gėdingai dėmei paslėpti. Visgi dabar esu visiškai susitaikiusi su mintimi, kad tai yra mano išvaizdos dalis“, – atvirauja mergina.

Dėl žvynelinės labiausia nukenčia J. Duncan kaktos oda, plaukuotoji galvos dalis ir vienas skruostas.

Pernai jauna moteris užvedė tinklaraštį „The Wee Blondie“, kuriame stengiasi padėti tokio pat likimo ištiktiems asmenims, įkvėpti jiems drąsos ir pasitikėjimo. Pasak jos, interneto bendruomenės reakcija buvo tiesiog pribloškianti.

Tinklaraštyje gausu įrašų apie madą, grožį ir, aišku, žvynelinę. Be to, išpopuliarėjus svetainei J. Duncan pavyko susipažinti net su drabužių dizaineriu.

Roberto Gordono universitetą baigusi moteris šiuo metu vadovauja rinkodaros skyriui vienoje Škotijos įmonėje.

Einamos pareigos suteikė jai progą susipažinti su Škotijos pirmąja ministre Nicola Sturgeon ir tokiais Škotijoje gerai žinomais žmonėmis kaip seras Chrisas Hoy ir Judy Murray.

Dabar J. Duncan tenka parašyti atsiliepimų ir Danijos odos priežiūros bendrovei, ir Jungtinėje Karalystėje veikiančiai farmacijos įmonei.

J. Duncan prisipažino: „Kad ir kaip noriu išgyti, visgi bus keista, kai ant kaktos ir kitose vietose neliks šių dėmių – juk tai neatskiriama mano asmenybės dalis, tarsi savybė, padėjusi tapti tuo, kuo esu.“

„Daugelis drovisi ir stipriai išgyvena dėl žvynelinės, ypač jei odos pažeidimai matomi. Manau, metas padaryti tokioms kančioms galą“, – įsitikinusi J. Duncan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)