„Nėščiųjų MRT būsimoms mamoms leidžia būti labiau užtikrintoms dėl savo vaisiaus būklės. Pasaulinė praktika rodo, kad galimybė pasirinkti papildomą ištyrimo metodą nėščiosioms suteikia daugiau pasitikėjimo ir padeda sumažinti stresą, kuris kyla, atsiradus dvejonėms dėl būsimo vaikelio sveikatos“, – pranešime spaudai tikina medicinos diagnostikos tinklo „Affidea Lietuva“ gydytoja radiologė Jurgita Ušinskienė.

Ji išskiria 3 pagrindinius faktus apie nėščiųjų MRT tyrimą, kuriuos turėtų žinoti kiekviena kūdikio besilaukianti moteris.

Atliekamas po tyrimo ultragarsu

Nėščiųjų MRT visada atliekamas tik po ultragarso tyrimo, jei medikams kyla abejonių dėl galimų sutrikimų, svarstant operacijos galimybę ar numatant itin komplikuotą gimdymą.

Iki šiol nėščiosioms tirti dažniausiai taikomo ultragarso tyrimo galimybės, deja, yra ribotos: jo metu gauti vaizdai gali būti nepakankamai tikslūs ir klaidinantys dėl vaisiaus padėties ar nėščiosios fizinių duomenų, tačiau atliekant MRT, tokie veiksniai tyrimui įtakos nedaro.

Be to, naujausi Romos Sapienzos universitete atliktų radiologinių tyrimų duomenys atskleidžia, kad nėščiųjų MRT gali anksčiau ir daug tiksliau nustatyti priešlaikinio gimdymo grėsmę nei ultragarso tyrimas

Laiku nustato rimtus sveikatos sutrikimus

Atliekant nėščiųjų MRT tyrimą, jo metu galima detaliai nustatyti vaisiaus vystymosi būklę. Šis tyrimas geba atskirti organų sistemas, todėl gydytojui daug lengviau įvertinti netgi smulkiausius pakitimus.

Jei apžiūros metu ultragarsu užfiksuojami vaisiaus vystymosi sutrikimai, MRT padeda greičiau įvertinti bendrą vaisiaus būklę bei operatyviau priimti sprendimus dėl tolimesnio gydymo.

Nėščiosios saugumas ir komfortas

Nėštumo metu moterims patariama kiek įmanoma labiau sumažinti stresą keliančius aplinkos veiksnius, nes tai gali pakenkti ne tik motinos savijautai, bet ir sukelti neigiamų padarinių vaisiaus būklei. Tačiau kūdikio besilaukiančios moterys dažnai jaučia dvejones ir nerimą dėl savo vaikelio sveikatos.

Atlikus nėščiosios MRT tyrimą, būsimoji mama gali būti labiau užtikrinta dėl vaisiaus būklės. Tai nėščiajai padeda lengviau atsikvėpti, išvengti bereikalingo streso ir pajusti psichologinį komfortą, kuris itin svarbus laukiantis kūdikio.

MRT vaisiaus tyrimas yra papildoma diagnostikos priemonė, kurią rekomenduojama taikyti prieš tai būtinai atlikus ultragarso tyrimą ir jo metu radus pakitimų, sklaidos defektų. Magnetinio rezonanso tyrimas atliekamas 19–22 nėštumo savaitę, kai vaisius jau pakankamai didelis, kad būtų galima pastebėti sveikatos sutrikimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)