Brangus bilietas gyventi

Prieš keletą dienų šeima sulaukė vilties gyventi įkvepiančių žinių iš Vokietijos medicinos įstaigų. Ingrida galės gyventi ir užauginti sūnų Danielių, nes kovoti su šia liga jai padės imunoterapija.

Šeimai neprarasti vilties padeda profesorius Stefaan Van Gool. Vienintelis jauną mamą nuo galimybės gyventi skiriantis barjeras – didelė gydymo kaina. Visą šį laiką iš visų jėgų už dukters ir anūko galimybę gyventi kartu aktyviai kovojanti Ingridos mama Rima Čeremnovienė tiki, jog jos dukrą pavyks išgelbėti.

Iš Jonavos kilusi šeima šiuo metu gyvena Anglijoje. Siaubinga diagnozė Ingridą užklupo 2011-ųjų lapkritį, o jai nustatytas smegenų kamieno vėžys, pasirodo, negali būti operuojamas, nes tai pernelyg pavojinga. Didelį skausmą kenčianti moteris buvo gydoma Lietuvoje taikant radioterapiją, po kurios auglys sustojo augti.

Auglys prabudo po sūnaus gimimo

Dvejų metukų sūnelį auginanti Ingrida Lankelytė
Kurį laiką moteris vėl galėjo mėgautis gyvenimu, prieš dvejus metus susilaukė sūnelio su mylimu vyru. Džiaugtis, deja, ilgai negalėjo, nes sveikata vėl ėmė blogėti.

Atlikus magnetinio rezonanso tomografijos tyrimus paaiškėjo, jog auglys prabudo ir ėmė augti toliau. Pradėtas chemoterapinis gydymas, kuris tęsėsi beveik dvejus metus, tačiau nedavė palankių rezultatų, tad šių metų kovą buvo nutrauktas.

Vėžys jauną moterį pakeitė neatpažįstamai. Anksčiau dirbusi pardavėja, studijavusi turizmo vadybą ir ketinusi su tuo sieti savo ateitį, dabar Ingrida nebeturi tam jėgų. Moteris vos vaikščioja, dešinė kūno pusė aptirpusi, o į lauką ją mama išveža invalido vežimėliu.

Organiškas maistas neleidžia augliui didėti

Pastarosiomis dienomis moters dienotvarkėje yra masažai, poilsis ir organiško maisto gaminimas su mama. „Maistą dukrai ruošiame itin atsargiai iš produktų, kurie yra organiški, viską turime auginti patys. Kasdien ruošiame produktus, kad jie būtų švieži ir tinkami valgyti, nes mitybos reikšmė kovoje su vėžiu yra milžiniška“, – pasakoja Ingridos mama.

Ingrida maitinasi tik organišku maistu – ši žaliavalgiška dieta slopina auglio didėjimą. Merginos mama tikina, jog ši priemonė kovoti prieš auglį šiuo metu atrodo pati efektyviausia, nes taip auglys negauna medžiagų augimui. Pati Ingrida taip pat tiki šios dietos veiksmingumu. „Buvome susitikę su žmogumi, kuris sugebėjo pasveikti nuo smegenų kamieno auglio. Daug su juo kalbėjomės apie tai, kaip jam pavyko pasveikti, o jis patvirtino, kad organiška mityba jam padėjo labiausiai“, – teigia Ingridos mama.

Padėti išgyventi gali kiekvienas

Šiuo metu Rima nedirba, nes prižiūri sergančią dukrą, anūkėlį ir dar du sūnus. Šeimą padeda išlaikyti dirbantis vyras. Nuolatinės kelionės į ligonines, procedūras ir pats gydymas kainuoja pinigus, kurių vyras, kad ir kaip besistengtų, vienas uždirbti negali. Ingridos gyvybė kainuoja 50 tūkstančių eurų – tokia yra moters gydymo kaina.

Dvejų metukų sūnelį auginanti Ingrida Lankelytė
Rimos iniciatyva įkurtas fondas, į kurį aukojantys žmonės galės prisidėti prie jaunos mamos gyvybės išgelbėjimo. „Negaliu nuleisti rankų ir nieko nedaryti, juk tai mano vaikas, kurį auginau, mylėjau visa širdimi. Niekada nepagalvojau, kad taip gali atsitikti. Skausmas drasko širdį, kai kasdien matau, kaip ją kankina galvos skausmai, blogėja laikysena ir regėjimas. Kiekvienas jūsų žingsnis mums suteiks viltį gyventi.“ Per keletą dienų žmonių gerumas buvo suskaičiuotas – virš septynių tūkstančių eurų buvo paaukota Ingridos gydymui, tačiau iki svajonės išsipildymo dar reikalinga Jūsų pagalba.

Nuoroda, kurioje galite sekti Ingridos istoriją: čia.

Informacija, kaip paremti per Daughters medicine and therapy fund: čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)