Mažajai Evai praėjusių metų spalį diagnozuota sunki smegenų vėžio forma ir gydytojų verdiktas buvo labai žiaurus – vaikai su tokia diagnoze gyvena metus laiko. Tačiau tėvai nepasiduoda ir tiki sugebėsiantys įveikti ligą. Vilties teikia ir vienas alternatyvus gydymas Bristolyje, tačiau jo kaina neįkandama - 70 000 eurų.

Prie šio kilnaus tikslo prisideda ir neabejingi žmonės – tiek lietuviai, tiek Airijos, kurioje šeima šiuo metu gyvena, piliečiai. Jų dėka jau surinkta 46782.54 eurų. Tačiau trūksta dar daug, o laikas senka.

Raginimu aukoti mergaitei pasidalino ir garsūs Lietuvos žmonės.

Esamas gydymas tik laikinas

Kaip DELFI jau rašė, liga pasireiškė labai neįprastai. Iš pradžių sutriko eisena, mergaitė vaikščiodama atsitrenkdavo į sieną, ėmė tekėti seilės. Tik trečias gydytojas galėjo nustatyti tikrąją diagnozę.

„Sako, labai gaila, mergaitei DIPG (difuzinė vidinė pontinė glioma), niekuo negalime padėti. Daktarų teigimu, radiacijos pagalba Eva gal išgyventų metus laiko, nieko nedarant – maksimaliai du mėnesius. Klausėt manęs, kaip sureagavau. Aš net neverkiau. Atsijungiau. Žiūrėjau į vieną tašką, girdėjau, kaip verkia mano vyras, jaučiau, kaip bando mane apkabinti. O aš į viską žvelgiau it iš šalies, it pro rūką. Sugebėjau dar tris kartus paklausti – ar jie tikrai nesumaišė Evos rezultatų. Sakiau, kad pažiūrėtų, juk per dieną daug vaikų tikrina...“, - apie tragišką akimirką pasakojo Luiza.

Mažoji Evutė

Gliomos operuoti negalima. Auglys susiraizgęs tarp sveikų smegenų. Neįmanoma ir chemoterapija, nes egzistuoja kraujo barjeras. Vienintelė radioterapija gali sumažinti auglį, tačiau tai – laikina.

Visą istoriją galite dar kartą perskaityti čia.

Galintys bent kiek prisidėti prie mergaitės gydymo, visą informaciją, kaip tai padarysite, rasite ČIA.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (531)