Skaitytojai atsako profesionalus „Camelia“ vaistininkas. 

Žmogaus imunitetas – lyg nematomas skydas, apsaugantis organizmą nuo įvairių bakterijų, virusų ir kitų ligų sukėlėjų. Imunitetas atsako už du svarbiausius mūsų organizmo procesus: įvairių organų senų ir pažeistų ląstelių pakeitimą naujomis, organizmo apsaugą nuo įvairaus pobūdžio infekcijų – virusų, bakterijų, grybelių. Imunitetą gerokai susilpnina nesveikas gyvenimo būdas (rūkymas, alkoholis, miego stygius), netaisyklinga mityba, stresas, dideli fizinio ir protinio darbo krūviai, aplinkos užterštumas, dažnos bakterinės ir virusinės infekcijos, kurios silpnina organizmą ir sekina imuninę sistemą, taip pat chirurginis įsikišimas ir narkozė, pervargimas, hormoniniai preparatai ir antibiotikai.

Profesionalus „Camelia“ vaistininkas
Imuniteto susilpnėjimo požymiai: dažnos peršalimo ligos (dažniau nei 4-6 kartus per metus), herpesas, dažni chroniškų ligų recidyvai, padidėjęs nuovargis, silpnumas, vangumas, alerginės ligos.

Norint padidinti organizmo atsparumą ligoms reikia: laikytis darbo ir poilsio režimo, vengti streso, sveikai ir pilnavertiškai maitintis, mityboje turi netrūkti mineralų, vitaminų, naudingų maistinių medžiagų, kelis kartus per savaitę sportuoti, grūdintis. 

Nedidelė nervinė įtampa stiprina organizmo apsaugines jėgas, bet nuolatinis stresas veikia atvirkščiai. Nuo streso žmonių organizme sumažėja antikūnų gamyba ir limfocitų aktyvumas. Alkoholis trukdo leukocitams nusigauti iki infekuotų ląstelių ir virusų kad juos sunaikintų. Saikingomis dozėmis saulės šviesa, be abejo, naudinga – ji skatina vitamino D gaminimąsi organizme. Tačiau pernelyg ilgos saulės vonios silpnina imunitetą. Rūkymas taip pat slopina imuninių ląstelių aktyvumą, eikvoja vitamino C atsargas organizme. Svarbu vartoti žarnynui naudingų rauginto pieno produktų, kuriuose yra probiotikų. Šios bakterijos, patekusios į žmogaus organizmą, užkerta kelią žarnyno infekcijoms ir stiprina organizmo pasipriešinimą ligoms. Būtinas kokybiškas poilsis.

Galima organizmą pastiprinti natūraliais metodais. Česnakas yra stipri antibakterinė, antivirusinė ir antimikrobinė priemonė. Nebūtina jo valgyti žalio, galima naudoti jį gaminant maistą, troškinant, kepant, verdant. Ežiuolė laikoma svarbiausiu imunitetą stiprinančiu augalu. Joje yra medžiagų, kurios spartina žaizdų gijimą, įveikia uždegiminius procesus. Ežiuolė padeda organizmui kovoti su įvairiais virusais ir bakterijomis. Profilaktiškai rekomenduojama ežiuolės gerti 2-3 kursus per metus. Reikėtų vartoti daug šviežių uogų, vaisių ir daržovių. 

Specialistų teigimu, daržovės bei vaisiai padidina antioksidatorių, kurie sunaikina laisvuosius radikalus dar nespėjus jiems pakenkti, kiekį. Labai naudingi sveikatai atstatyti yra bičių produktai, kuriuose gausu vitaminų, mikroelementų, fermentų ir aminorūgščių. Po antibiotikų vartojimo rekomenduojami probiotikų papildai, kurių vartojimas padidina gerųjų bakterijų kiekį organizme ir padeda apsaugoti skrandį nuo infekcijų, stiprina imuninės sistemos veiklą. O dar geriau šių bakterijų gauti su rauginto pieno gaminiais, kurių galiojimo laikas – ne ilgesnis nei savaitė. Tik tokiuose produktuose yra pakankamai daug gyvų, aktyvių ir naudingų bifidobakterijų, kurios taip pat dalyvauja imuniteto stiprinime. 

Reikėtų vartoti pakankamai skysčių, nes jie iš organizmo išplauna įvairius toksinus, leidžia ląstelėms atsinaujinti. Jei jokie metodai nepadeda įveikti nuolat puolančių dažnų ligų – būtinai pasikonsultuokite su specialistu imunologu, kad ištirtų, kas trukdo stipriam imunitetui susiformuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)