Meksikiečių šeimoje gimusios dvynukės turėjo daugybę bendrų organų. Reikėjo atskirti kepenis, žarnyną bei dubenį. Silpnesnioji mergaitė Regina turi tik vieną inkstą.

Operacijai vadovavęs chirurgas Henri Fordas pasidžiaugė, kad mergaitės „atrodė labai sveikatingos ir gana gerai jautėsi“. Anot mediko, operacija vyko tiesiog nepriekaištingai, o mergaičių tėvai jaučia palengvėjimą ir džiaugiasi progresu.

Dvynės turi JAV pilietybę, kadangi gimė Los Andžele tuo metu, kai tėvai su turistine viza lankėsi Jungtinėse Valstijose.

Kasmet pasaulyje gimsta keli šimtai Siamo dvynių. Kadangi tokie dvyniai užgimsta iš vieno apvaisinto kiaušinėlio, jie visada būna identiški ir tos pačios lyties.

Bendras tokių dvynių po atskyrimo išgyvenimo procentas svyruoja tarp 5 ir 25. Daugiau galimybių išgyventi turi tie, kurie nesidalija bendrais organais.

Per pastaruosius 500 metų užregistruota apie 600 atskirtų porų išgyvenimo atvejų ir apie 70 proc. jų buvo mergaitės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją