„Lietuvoje spindulinės terapijos poreikis – didžiulis, o modernios aparatūros trūksta. Europos Sąjungos šalyse 1 milijonui gyventojų tenka nuo 4,4 iki 6, o JAV – 10 linijinių greitintuvų. Visoje Lietuvoje iki šiol buvo tik du tokie aparatai, tad maksimaliai saugią ir efektyvią spindulinę terapiją gaudavo tik 35 proc. naujai diagnozuotų onkologinių ligonių“, - DELFI sakė Kauno medicinos universiteto Onkologijos klinikos vadovė Elona Juozaitytė.

Profesorė pasidžiaugė, kad du linijinius greitintuvus netrukus turės ne tik jos vadovaujama klinika, bet ir Vilniaus universiteto Onkologijos institutas. „Per metus Lietuvoje diagnozuojama 16 tūkst. naujų vėžio atvejų, o spindulinio gydymo reikia 50-70 proc. pacientų. Patys paskaičiuokit, koks modernaus gydymo poreikis“, - sakė gydytoja.

Linijinis greitintuvas gali generuoti kelių energijų spindulių pluoštą, jame sumontuota daugialapė diafragma. Tai leidžia pasiekti maksimalų poveikį navikui bei tausoti sveikus organus.

Naujajame aparate yra ir speciali rentgeno kontrolės sistema, leidžianti prieš procedūrą patikslinti ir koreguoti švitinimo laukų padėtį. Tai pacientui suteikia papildomo saugumo, garantuoja gydymo kokybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją