Pagal galiojančius įstatymus, lenkų gydytojai gali kasmet "prireikus" paimti po vieną dieną atostogų.

Kaip rašo lenkų spauda, nedirbti turėtų ir Lenkijos sveikatos apsaugos ministras profesorius Zbigniewas Religa, kuris yra streiką parėmusios Lenkijos gydytojų tarybos narys.

"Kam nėra būtina, penktadienį tegul neieško gydytojų pagalbos", - sakė Lenkijos gydytojų profesinės sąjungos pirmininkas Krzysztofas Bukielis. Jo teigimu, "gydytojai uždirba mažiau nei tinkuotojo padėjėjas".

Gydytojai nori, kad dar šiais metais jų atlyginimai padidėtų 30-čia proc., o kitais metais - dukart tiek ir sudarytų 5 tūkst. zlotų (4,36 tūkst. litų). Šiuo metu vidutinis lenkų gydytojo atlyginimas yra maždaug 1,5 tūkst. zlotų (1,3 tūkst. litų).

Tuo tarpu Lenkijos vyriausybė pareiškė, jog medikų atlyginimai 30-čia proc. bus padidinti tik nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Beveik dvi savaites trukusios gydytojų ir vyriausybės atstovų derybos baigėsi be rezultatų.

Lenkijos gydytojus remia ir šios šalies medicinos seserų ir slaugių profesinė sąjunga. Pirmą kartą tokio pobūdžio akcijoje dalyvauja ir vaikų ligoninių gydytojai. Greitosios pagalbos stotys dirba normaliai.

Kaip pažymi lenkų spauda, dėl mažų atlyginimų tūkstančiai lenkų gydytojų, medicinos seserų ir slaugių išvyksta dirbti į kitas Europos Sąjungos šalis. Neoficialiais duomenimis, pernai į užsienį išvyko 5 tūkst. medicinos seserų ir slaugių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją