Tai jau ne pirmas parlamentarės siūlymas paankstinti Sveikatos apsaugos ministerijos numatytą draudimo rūkyti maitinimo įstaigose termino įsigaliojimą.

Anskčiau ji siūlė restoranuose, kavinėse, klubuose ir kitose viešojo maitinimo įstaigose uždrausti rūkyti nuo šių metų liepos 1 dienos, tačiau vėliau atsiėmė savo pataisą, nors ir tvirtino: "Nesudarykime rūkaliams sąlygų dar pusantrų metų į kapus varyti nerūkančių žmonių".

Siūlymui nuo 2008 metų neleisti rūkyti viešojo maitinimo įstaigose, pasak sveikatos apsaugos ministro Žilvino Padaigos, pritaria ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija.

Ši Tabako kontrolės įstatymo pataisa parengta siekiant sumažinti pasyvaus rūkymo įtaką restoranų, kavinių, barų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų, klubų, diskotekų darbuotojų ir lankytojų sveikatai.

Dabar restoranuose, kavinėse, baruose bei kitose aptarnavimo vietose leidžiama rūkyti specialiai įrengtose atskirose patalpose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją