Tačiau kai kuriose valstybėse yra numatytos įvairios priemokos, kurios Europos sveikatos draudimo kortelės (ESDK) turėtojams nekompensuojamos, nepadengiamos ir kelionės išlaidos, jei atsitikus nelaimingam atvejui žmogų reikia parvežti į Lietuvą, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Daugelyje šalių visiškai nekompensuojamos ir privačios sveikatos priežiūros paslaugos, todėl vykstantys į užsienį savanoriškai apsidraudžia ir draudimo bendrovėse.

Valstybinės ligonių kasos Tarptautinių ryšių ir ES integracijos skyriaus vyresnioji specialistė Lina Noreikienė pasakojo, kad kasos gavo sąskaitą apmokėti už svetur suteiktą būtinosios pagalbos paslaugas, prie jos pridėtą ir draudimo polisą. Kasos kreipėsi į Draudimo priežiūros komisiją ir tikisi sulaukti atsakymo, kas turi apmokėti už medicinos paslaugas.

Draudimo bendrovės "ERGO Lietuva" Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčicas, komentuodamas ne su "ERGO Lietuva" susijusią padėtį pripažįsta, kad sprendžiant klausimus, kada medicinines išlaidas turi kompensuoti draudikas, o kada valstybė, vis dar kyla labai daug neaiškumų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją