Prieš pusantrų metų Santariškių medikai konstatavo, jog ligoniui būtinas skubus širdies persodinimas, tačiau iš 25 potencialių donorų nebuvo tinkamų arba paaukoti organo nesutiko jų artimieji.

Dar vieną pranešimą apie potencialų širdies donorą iš Vilniaus universiteto greitosios pagalbos ligoninės Nacionalinis organų transplantacijos biuras gavo sausio 31 dieną. Miręs jaunas vyras neturėjo Donoro kortelės, tačiau sprendimą nepagydomai sergantiems ligoniams dovanoti širdį, inkstus ir ragenas priėmė jo artimieji.

Gavus jų sutikimą, į ligoninę atvyko transplantologų brigada. Donoro širdis su policijos palyda buvo atgabenta į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas ir persodinta.

Klinikų širdies chirurgijos centro vadovo Vytauto Sirvydžio teigimu, operacija pacientui, kurio gyvybę palaiko vidinė implantuota širdis, kol kas nėra buvę ne tik Baltijos šalyse, bet ir Baltarusijoje, Ukrainoje, Rusijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją